Fitbit – o nouă pasiune

2

PedometruÎn weekend am testat pentru prima dată un fitbit (pedometru) şi m-am convins că trebuie să-mi cumpăr şi eu unul. E simplu şi uşor de folosit.

Şi pe deasupra e şi un dispozitiv motivaţional. Te ajută să fii mult mai conştient de cât de multă mişcare faci zilnic şi poţi transforma acest nou obicei într-o competiție la locul de muncă.

Prima dată să vă spun câte ceva despre ce reprezintă un fitbit. E unul dintre cele mai populare dispozitive de Personal Fitness din SUA. Costă 99 de dolari, fără taxe de transport.

Vine în două variante: albastru sau plum. În pachet vine fitbit-ul, baza lui şi o bandană de prins la mână. Îl poţi purta în buzunar, la brâu (fie simplu, fie cu clipsul inclus în pachet), la sutien, la mână şi la picior. Dispozitivul înregistrează atât numărul de paşi pe care îl faci şi distanţele parcurse, cât şi numărul de calorii consumate.Pedometru

Eu l-am purtat astăzi la brâu şi am făcut 10.400 de paşi, adică aproape 9 kilometri. Având în vedere că nu are niciun buton de oprire, dispozitivul înregistrează orice mişcare a membrelor inferioare, chiar şi atunci când te ridici de pe canapea şi faci un singur pas.

Ce faci cu toate informaţiile pe care pedometrul le înregistrează? Dispozitivul se sincronizează wireless cu baza aparatului, prin Bluetooth. Trimite datele către www.fitbit.com, unde este înregistrat dispozitivul şi ai acces în contul tău la tot soiul de statistici. Pedometru

Sistemul nu numai că este motivaţional, dar te şi răsplăteşte cu daruri virtuale, pentru a nu renunţa rapid la efortul fizic.

Astfel, dacă atingi anumite obiective cum ar fi 5000 de paşi sau 10 nivele de scări urcate, fitbit.com te răsplăteşte cu medalii şi, evident, rezultatele noastre glorioase pot fi share-uite pe Facebook. Ce poate fi mai frumos decat atat!

PedometruFitbit-ul mai vine cu o setare care pe mine una m-a amuzat. Îl poţi purta şi în timpul somnului. Acum cu siguranţă vă întrebaţi cu ce te ajută un astfel de dispozitiv dacă membrele tale nu înregistrează nicio mişcare.

Aparatul înregistrează în cât timp ai adormit, care este durata somnului tău, de câte ori te-ai trezit şi cât timp ai petrecut în pat.

Pedometru

Vă spuneam la început că e un bun dispozitiv de folosit la locul de muncă sau în comunitatea de prieteni în care îţi petreci majoritatea timpului.

Asta pentru că pe fitbit.com îţi poţi crea grupuri de prieteni care să intre în competiție cu tine, iar la final de zi veți şti cine este lider în materie de mişcare.