E trendy să fii împotriva Valentine’s Day

13

Sunt unii care se bat cu pumnul în piept şi se jură că nu îşi doresc să marcheze, cumva special, Valentine’s Day. Sunt alţii care spun că dacă oamenii se iubesc nu au nevoie de o zi anume în care să îşi spună “te iubesc” sau să îşi dăruiască inimi şi alte pufoșenii rozalii. Mai sunt câţiva care cred că Ziua Îndrăgostiţilor e superficială, că “nu e a noastră” şi că uite aşa “se aruncă banii pe fereastră”.

Bun. Facem apel la logică.

  1. Dacă nu vrei să marchezi Valentine’s Day nu e pentru că ai ceva cu ziua asta din an, ci e pentru că ai ceva cu relaţia în care eşti sau nu eşti. Ai ceva cu modul în care evoluează sentimentele şi emoţiile din viaţa de cuplu.
  2. Da, oamenii nu au nevoie de o zi anume în an în care să îşi spună cu ardoare “te iubesc”, dar e atât de bine şi frumos când vezi la un loc oameni dispuşi să facă gesturi necumpătate doar de dragul iubirii. Nu avem nevoie de 14 februarie ca să ne arătăm îndrăgostiţi, dar avem nevoie (culmea) de Crăciun, Paște şi zile de naştere, când aşteptăm să fim alintaţi, încurajaţi şi răsfăţaţi cu cadouri. Nimeni nu are nevoie de o zi anume pentru nimic, dar (culmea, again) aşteptăm, chiar dacă nu recunoaştem să se întâmple ceva de Valentine’s Day. Să sune naibii telefonul, să primim un mesaj, să ni se aducă o floare.
  3. “Valentine’s Day e o sărbătoare superficială. S-a transformat în kitsch şi (băi!) nu e a noastră, a românilor”….. OK. Dacă suntem atât de patrioţi de ce nu ne gâdilă suficient simţurile când auzim de Dragobete? Aaa, sorry, dacă facem un mic brainstorming nici nu ştim când sunt Dragobetele. Şi încă ceva: de Valentine’s Day, tot ce cumperi reprezinta AMINTIRI. Momente şi lucruri. Da, cu astea rămâi şi peste ani.

Eu nu am cum să fiu împotriva Valentine’s Day. Nici nu am cum. Îmi place ziua asta și pe deasupra am și un motiv serios de sărbătoare. E ziua mamei.