Întâlnirea cu olimpicii de la Club IQ Iaşi

Întâlnirea cu olimpicii de la Club IQ Iaşi

Pentru cei care nu ştiu deja, la noi în oraş se va înfiinţa în primăvara anului viitor un club al olimpicilor, intitulat Club IQ Iaşi (șic, nu?), iar în această săptămână 4 dintre elevii de performanţă ai Iaşului au trecut pe la Radio HIT.

Vă povestesc cum a fost întâlnirea cu ei şi apoi vă spun cine a venit cu această idee şi cum putem veni noi în ajutorul elevilor care ne fac inima să tresară de bucurie.

A fost o săptămână de succes la radio. Şi nici nu avea cum să nu fie altfel din moment ce i-am întâlnit personal pe 3 din cei 4 elevi olimpici care ne-au trecut pragul. Şi nu a fost greu să-i placi şi să îţi doreşti să îi mai ai măcar o singură dată în emisiune.

Primul care a deschis săptămâna cu olimpicii care vor face parte din Club IQ Iaşi a fost David Cristian, olimpic internaţional la Chimie, elev în clasa a XI-a la Colegiul Costache Negruzzi. David, de altfel pus pe glume şi mereu cu răspunsurile potrivite la purtător, ne-a spus că pentru el competiţiile la chimie sunt distractive. Îl credem pe cuvânt mai ales că are gânduri mari. Vrea să studieze fie la Harvard, fie la Cambridge, iar apoi să se întoarcă în România şi să activeze pe partea de cercetare.

David Cristian
David Cristian

A doua persoană pe care am întâlnit-o a fost Florina Toma, olimpică internaţională la Matematică. O tânără în clasa a XII-a la Colegiu Naţional, frumoasă şi dezgheţată şi cu un simţ al răspunderii puternic conturat. Îşi doreşte ca viitorul ei educaţional şi profesional să fie îndrăzneţ şi frumos ca o călătorie continuă. Vrea să urmeze facultatea, masterul şi doctoratul în ţări diferite. Ambiţioasă, nu?

Florina Toma
Florina Toma

Iar ultima persoană pe care am întâlnit-o la radio a fost Camelia Diaconu, olimpică internaţională la Știinţe şi elevă în clasa a X-a la Colegiul Emil Racoviţă. Camelia a râs, a glumit, a criticat, a motivat, a argumentat şi a lăudat. Un adevărat tur de forţe al vorbelor.

Camelia Diaconu
Camelia Diaconu

Acum să vorbim despre Club IQ Iaşi

Am auzit de această iniţiativă, înfiinţarea Club IQ Iaşi, în vară şi abia aşteptam să se pună pe hârtie toate gândurile frumoase şi productive.

Cui îi aparţine ideea?

Club IQ Iași este numele unui proiect al Fundației Comunitare Iași care dovedeşte încă o dată că în Iaşi se pot face lucruri mari cu ajutorul oamenilor de lângă noi. La realizarea acestui club sunt implicaţi şi oamenii creativi de la Fructe NaiveRofilcoIcar Tours și Cafeneaua Veche.

Cine va face parte din Club IQ Iaşi?

200 de elevi olimpici naţionali şi internaţionali care ne fac să fim mândri.

Care este scopul?

Elevii olimpici înscrişi în Club IQ Iaşi vor beneficia de programe de mentorat, dezvoltare personală şi profesională, traininguri şi workshop-uri.

Centrul le va permite elevilor să aibă acces la seri de film şi de lectură, materiale didactice inovatoare, tehnici de comunicare moderne şi le va facilita olimpicilor liceeni accesul la resursele educaționale ale celor mai prestigioase universități din țară și din lume.

Club IQ IaşiCum putem fi noi de ajutor?

Până în data de 16 decembrie, toți cei care doresc să sprijine înființarea la Iași a primului club al olimpicilor din România o pot face trimițând un SMS în valoare de 2 euro la 8862.

Numărul este valabil în rețelele Cosmote, Orange, Vodafone. Nu se aplică TVA.

 În plus, pe 22 noiembrie, începând cu ora 19.00, la Hotel Bellaria, Sala Clasic, va avea loc Evenimentul IQ Iaşi. Evenimentul se adresează atât companiilor, cât și instituțiilor ieşene interesate de stimularea performanţei școlare a tinerilor şi de dezvoltarea unui brand local aflat în strânsă legătură cu excelenţa.

Eu deja am trimis un SMS! Te implici şi tu?


Postari asemanatoare

Cadouri de Crăciun – ce ziceţi de un ceai aromat?

Cadouri de Crăciun – ce ziceţi de un ceai aromat?

Am terminat listele pentru cadouri de Crăciun, i-am bifat pe cei dragi mie, am stabilit şi darurile, aşa că nu-mi rămâne altceva de făcut decât să mă gândesc la un cadou fain şi pentru colegii mei de la radio. Mi-am zis că nu ar fi […]

Primul an de blogging. Tăierea moțului

Primul an de blogging. Tăierea moțului

Ştiţi că poveştile faine devin şi mai frumoase după ce trec anii, nu? Mie aşa mi se întâmplă mai ales când vine vorba de pasiuni. Pe lângă radio îmi place tare mult să scriu şi mi-am spus că cea mai bună variantă este să îmi […]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *