Îngrijirea unghiilor este una dintre preocupările de la sfârșitul săptămânii. Fie că le tratăm cu un simplu lac, fie apelăm la produse specifice pentru întărirea şi tratarea unghiilor trebuie să ştim cum este corect să le îngrijim, cât de des şi ce paşi trebuie să urmăm pentru ca unghiile să nu-şi schimbe culoarea.
Îngrijirea unghiilor – sfaturi utile şi practice
- De fiecare dată când spălați vesela şi depunți mult efort folosiți mănuşi de protecţie, deoarece substanţele chimice pe care le conţin produsele de curăţare atacă unghiile, le slăbesc rezistența şi provoacă ruperea lor.
- După ce vă spălaţi pe mâini, uscaţi-le cu un prosop. Nu lăsaţi mâinile ude întrucât riscaţi să daţi naştere la ciuperci, iar unghiile să capete o culoare alb-gălbui şi se vor rupe mult mai repede.
- Atunci când vorbim de îngrijirea unghiilor este bine să ştiţi că de sănătate unghiilor voastre ține și întreţinerea cuticulelor. Nu vă tăiaţi pielita şi nici nu le împingeţi prea mult către rădăcină.
- Cumpărați-vă un ulei special pentru cuticule. Dacă găsiţi unul pe bază de ulei de argan ar fi excelent. Acest tip de produs creşte rezistența unghiilor şi le menţine sănătoase fără să aplicaţi ulterior lacuri pentru întărirea unghiilor.
- Tăiaţi unghiile corect. Este recomandat să le tăiaţi drept ca să preveniţi apariţia unghiilor încărnate şi a altor infecţii. În ceea ce priveşte pilirea unghiilor, nu le piliţi printr-o mişcare stânga-dreapta, ci într-o singură direcţie, ca să nu le exfoliaţi.
- Nu faceţi excesuri cu oja/lacul transparent. Lăsaţi unghiile să respire. Dacă folosiţi astfel de produse fără pauze riscaţi să reduceţi din rezistenţa unghiilor. De asemenea, evitaţi pe cât de mult posibil folosirea de produse de îndepărtare a ojei care conţin formaldehida deoarece usucă unghia foarte tare.
- Dacă aveţi unghiile moi care au tendinţa de a se crăpa uşor, la orice efort, sau pur şi simplu nu cresc, le puteţi înmuia în ulei de măsline uşor încălzit. Este suficient să apelați la acest tratament o dată sau de două ori pe săptămână.
- Pe cât posibil, evitaţi unghiile false. Sunt o soluţie simplă şi îngrijită, dar unghia naturală nu poate „respira” şi, cu timpul, îşi va pierde luciul natural. De asemenea, unele femei sunt alergice la substanţa adezivă folosită pentru fixarea lor.
Şi cel mai important aspect: folosiţi o cremă puternic hidratantă pentru mâini şi unghii
RECOMANDARE COSMETICE BIO
Eu vă recomand o cremă pentru mâini şi unghii bio de la PHYT’S pe care o gasiți aici. Masaţi fiecare unghie cu grijă şi nu uitaţi de zona cuticulelor! Este o cremă care ţine locul a trei tratamente pentur mâini şi unghii.
Vă protejează mâinile în fața temperaturilor ridicate sau extrem de scăzute, regenerează epiderma dar şi textura exterioară a unghiilor, redă strălucirea naturală a pielii, vă întăreşte unghiile şi grăbeşte procesul de creştere întrucât are la bază ingrediente foarte bogate în vitamine şi minerale.
Ce conţine?
- Ulei de ricin (indicat de folosit pentru unghiile care au tendinţa să crape la nici două săptămâni de la tăiere este indicat şi pentru a grăbi procesul de creştere al părului său a sprâncenelor).
- petit grain
- santal
- siliciu
- lămâie (să ştiţi că puteţi încerca acasă şi un tratament pentru îngrijirea unghiilor pe bază de lămâi: stoarceţi o lămâie şi ţineţi unghiile în acest suc timp de 5-10 minute)
- ulei de palmier (care hidratează atât pielea, cât şi unghiile)
- alună (care le redă strălucirea)
- lavandă
- rozmarin
Voi ce produse folosiţi pentru îngrijirea unghiilor?
Cred că unghiile sunt partea corpului cu care mă mândresc cel mai mult 😀 De obicei le dau cu lac transparent, foarte-foarte rar le colorez.
Bine punctat cu întreţinerea cuticulelor. N-am înţeles niciodată de ce unele doamne şi domnişoare şi le ciopârţesc 😛 Cât despre unghiile false… cele excesiv de lungi arată de-a dreptul horror!
Sunt de acord cu tine. Nu sunt adepta unghiilor false, insa plac cele cu gel facute finut.
Unghii false nu am avut niciodata, nici nu imi plac, mi se par artificiale si apoi slabesc rezistenta unghiei naturale.
Nu folosesc produse speciale, port unghiile mici si nu le dau des cu oja, tocmai pentru ca trebuie sa mai si respire. Eventual mai cumpar lacuri de unghii pentru intarire, hidratare etc.
Dar recunosc ca nu folosesc manusile cand spal vasele :))
Larisa, eu mi-am spus ca din aceasta saptamana nu mai spal vasele decat cu manusi. Sper sa nu fie o senzatie ciudata sau incomoda. Unele femei se mai plang ca se irita foarte tare de la materialul din care sunt facute manusile.
Eu sunt foarte suparata, in vacanta asta mi s-au rupt aproape toate unghiile. Si se rup din carne, foarte dureros…
Imi place sa-mi tin unghiile ceva mai lungute, nu scurte. O lungime medie, decenta. Si un aspect usor patratos. Insa acum sunt ca vai de ele, au un aspect dezastruos. Este adevarat sa folosesc lac transparent din belsug(cel pentru stralucire si uscare rapida). Daca nu le dau cu lac(port doar french) se exfoliaza si se rup si mai rau…
Acum ca ai scris tu, nu pot sa nu remarc ca in vacanta de iarna am spalat foarte multe vase. Poate de la detergent mi se trage. 😛
Si de la detergent, dar si de la frig. Ti-ar prinde bine acum o pauza si sa fii rasfatata cat e ziua de lunga. Suna tentant, nu?
Cand eram domnisoara incalzeam ulei (de gatit) si imi tineam degetele in el pentru a avea unghii tari si frumoase. Chiar nu am mai incerct demult reteta asta. :))
Acum nici nu imi mai las unghiile sa creasca, pentru ca nu pot sa tastez bine. :))
Si eu mai am cateodata probleme cu unghiile si tastatura 🙂
Eu am super probleme cu unghiile. Trecand peste faptul ca mi le rod cand am nervi, se rup usor de tot si sunt vai si-amar. Deja m-am obisnuit cu ideea si oricat m-as da cu tot felul de oje si chestii, nimic nu se schimba. Deja nu mai stiu ce sa fac? Dar acum am descoperit o crema de maini super cu laptisor de matca de la Avon.
Cu laptisor de marca? trebuie sa fie foarte buna si hidratanta. Nu stiam ca vand asa ceva. De fapt de ce ma mira, am aflat de curand ca au si creme pe baza de shea.
Ulei de argan pt cuticule cateodata seara, manichiura acasa o data pe sapt, lacuit doar cand e nevoie , am perioade mai „free” in care le pot lasa asa naturale fara sa le acopar cu lac si sunt destul de sanatoase, nu se rup usor
Ai grija de tine, Hapi, si ma bucur sa aud asta. Eu folosesc periodic ulei de argan pentru unghii si cuticule si am renuntat sa mai folosesc la fel de mult lacul de unghii.
Folosesc doar creme si unturi sau uleiuri si atat, nimic special pentru unghii. Am avut mai demult un lac pentru intarirea unghiilor, dar am uitat de el. Inainte mi le rodeam, bine ca am scapat de ticul ala nesanatos si neigienic. Rar mi le-am dat cu lac sau oja. A trecut foarte mult de cand le am naturale. O perioada le-am lasat lungi, acum le tai scurt, in forma patrata (mi se si rupeau, plus ca sunt casante, probabil si de la cele doua slabiri prin care am trecut). Gresesc, totusi, pentru ca imi tai cuticulele (de multe ori imi da sangele) si pentru ca spal vasele fara manusi (am incercat, mi se pare incomod).