Atunci cand ma apuc de bucatarit caut retete cat mai sanatoase, usor de facut dar mai important decat toate imi doresc ceva inedit. Imi plac la nebunie pastele si am gasit o mare varietate de paste din hrisca fara gluten chiar aici. De la vorba pana la fapta n-a fost decat un pas. Cu ce merg pastele? Cu rosii evident, dar si cu sos pesto, asa ca iata reteta mea care fara sa ma laud a iesit teribil de gustoasa
Reteta pentru 4 portii fusilli din hrisca
- 250 g fusilli din hrisca. Puteti alege orice alta varietate de paste din hrisca dar sa fie paste scurte (fusilli, macaroane, penne) deoarece se umplu mai bine cu sos
- 16 rosii cherry
Cateva rosii uscate (au un gust deosebit si merita puse chiar daca punem si rosii proaspete) - 80 g seminte de pin (mie-mi plac crude, dar le puteti rumeni usor intr-o tigaie antiaderenta)
- Sare piper
Pentru sosul pesto vegan
- 50g busuioc proaspat (un buchet marisor)
- 25g seminte de pin
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 lingura suc proaspat de lamaie
- Sare, piper dupa gust
Preparare : 15 minute
Gatire : 9 minute
1. Fierbeti pastele din hrisca intr-un volum mare de apa dupa indicatiile de pe ambalaj. Mie imi plac al dente asa ca le-am lasat mai putin. Scurgeti-le si apoi lasati-le sa se racoreasca bine
2. Preparati sosul pesto amestecand toate ingredientele in blender
3. Puneti pastele racorite intr-un castron mare si amestecati bine cu sosul pesto
4. Taiati rosiile in jumatati si le adaugati peste fusilli
5. Adaugati si semintele de pin. Daca nu aveti puteti folosi fulgi de migdale usor rumeniti sau chiar traditionalele nuci romanest.
6. Amestecati totul si asezonati cu sare si piper dupa gust si puteti sa mai ornati cu cateva frunze de busuioc.
Puteti servi cu delicatete ca antreu sau puteti infuleca (dar cu masura) ca fel principal. E la alegerea voastra. Cred ca va imaginati deja cum a fost la noi acasa.
Spor la gatit si pofta buna!