Untul de Shea – tratamentul minune pentru femei

17

Untul de Shea reprezintă unul dintre cele mai folosite produse în cosmetică, pornind de la îngrijirea pielii şi ajungând până la îngrijirea scalpului şi a părului. De fapt, untul de shea reprezintă baza multor produse de îngrijire datorită proprietăţilor sale calmante şi hidratante.

Untul de Shea, dincolo de multele beneficii pe care le aduce corpului, este cunoscut pentru faptul că previne apariţia ridurilor, reduce ridurile de expresie şi vine în ajutorul persoanelor cu pielea uscată şi care se descuamează uşor.

Ce este untul de Shea

Untul de Shea este cunoscut şi sub numele de unt de karite, extras din fructele arborelului karite. Este o cremă albă, uneori spre galben-auriu. Conţinutul ridicat de acizi graşi asigură hidratarea şi elasticitatea pielii. În plus, conţine: sterol (acid oleic, acid stearic, palmitic şi linoleic). Aceste componente protejează pielea de factorii externi şi grăbesc procesul de vindecare în cazul unor inflamaţii, iritaţii sau chiar răni deschise. Untul de Shea conţine şi vitaminele A şi E, precum şi catechine, antioxidanţi din plante.

Untul de Shea – beneficii pentru piele

 • Este un produs destinat tuturor tipurilor de ten/păr
 • Protejează pielea atât de temperaturile joase, cât şi de razele soarelui
 • Vitaminele şi nutrienţii din untul de Shea fac pielea şi părul să strălucească şi să îşi recapete vitalitatea
 • Are efect tonic
 • Regenerează celulele moarte
 • Stimulează producţia de colagen (are efect de întinerire a pielii)
 • Catifelează tenul uscat
 • Vindecă eczemele, rănile comune şi bătăturile
 • Este indicat în cazul arsurilor, pentru eliminarea cicatricilor
 • Este adaptat pentru pielea fină şi sensibilă a bebeluşilor
 • Nu astupă porii
 • Este un ingredient perfect de protecţie solară


Untul de shea – beneficii pentru păr

 • Oferă un aspect sănătos, moale şi mătăsos
 • Stimulează creşterea părului
 • Previne deteriorarea vârfurilor
 • Elimină mătreaţa şi mâncărimile scalpului
 • Deşi este bogat în acizi graşi, nu îngraşă părul
 • Este indicat în special persoanelor cu părul uscat, cu firul subţire şi sensibil, dar şi persoanelor cu părul vopsit şi cu părul păscut şi deshidratat
 • Protejează părul de vânt, soare şi temperaturi scăzute (folosiţi, în special, măşti pe bază de unt de Shea, dar şi şampoane sau balsamuri)

Acum să vă povestesc despre produsul testat de mine. Este un unt de Shea nerafinat BIO aromat cu mango proaspete şi face parte din gama KARETHIC. Este un unt de shea pentru faţă şi corp pe care îl găsiţi AICI . El poate fi comandat online şi de pe Via Naturalia.

Aşa cum v-am obişnuit, începem cu primele poze.

Untul de Shea       Untul de Shea
Dacă vă plac fructele şi dacă vă plac în mod special cremele, loţiunile şi şampoanele pe bază de fructe, atunci acest produs cosmetic bio va fi pe gustul vostru aşa cum s-a întâmplat şi în cazul meu. Aroma este una exotică, puternic fructată, dar fină şi elegantă în acelaşi timp.

Este important să vă spun că este un  unt de shea nerafinat. De ce este atât de important? Pentru că în acest caz, untul de shea se extrage folosind doar apă. Este o formulă naturală (care poate varia de la alb spre crem şi chiar spre galben şi gri – al meu are o culoare uşor gălbuie) a untului de shea care va avea de obicei o aromă distinctă asemănătoare cu gustul nucii.

Eu vă recomand să folosiţi numai untul de shea nerafinat sau brut, pentru a beneficia din plin de efectele sale pozitive asupra sănătăţii şi să evitaţi mai ales untul de shea extras cu ajutorul solvenţilor.

Este foarte fin şi cremos la atingere. Textura untului de Shea de la KARETHIC este blândă cu pielea şi o face plăcută la atingere chiar după primele 3-4 utilizări. Nu este nevoie să aplicaţi decât o cantitate destul de mică din untul de Shea direct pe mâini, față sau corp, apoi masaţi în sensul acelor de ceasornic.    Untul de Shea

Untul de Shea intra foarte repede în piele şi o face să strălucească instantaneu, datorită acizilor graşi din compoziţie. Cu toate acestea, pielea nu rămâne niciodată grasă şi nici nu veţi simţi nevoia să îndepărtaţi produsul sau să vă tamponaţi fața/mâinile. Îl puteţi aplica ori de câte ori doriţi, întrucât are efect de catifelare a pielii.

De ce l-am ales? Pentru că am probleme cu tenul. M-am născut un ten extrem de sensibil. Este un ten uscat, care îmi creează probleme în special iarna – pielea de deshidratează, de cele mai multe ori se descuamează şi tocmai de aceea îmi este foarte greu să folosesc fond de ten sau chiar pudră în sezonul rece. La aplicare, machiajul formează cute în zona nasului, a frunţii şi a bărbiei şi apoi pielea crapă treptat.

Până acum, am folosit acest unt de Shea doar pentru ten. L-am aplicat de două ori pe zi. Dimineaţa, înainte de a mă machia, în locul cremei de față pe care o foloseam până acum, şi seara, înainte de culcare. Prima schimbare am observat-o la prima aplicare. Am putut să îmi aplic fond de ten fără ca pielea să îmi respingă machiajul instant, aşa cum se întâmpla înainte de testare.

Untul de Shea

Iar după o lună de testare pielea nu mai tinde să crape dacă nu o hidratez cu creme sau loţiuni.

Acelaşi produs recomandat de mine poate fi folosit şi pentru reducerea vergeturilor, dar şi a inflamaţiilor cauzate de expunerea prelungita la soare sau a iritaţiilor produse de aparatul de epilat.

Se regăsește untul de Shea printre produsele voastre cosmetice?