Somnul de frumuseţe – câte ore sunt necesare pentru a ne menţine tinere?

5

Când vă gândiţi la frumuseţe vă vin în gând pe rând produsele cosmetice folosite, sportul, întreţinerea de zi cu zi şi timpul liber pe care îl aveţi la dispoziţie, dar câte dintre voi vă gândiţi şi la somnul de frumuseţe?

Şi nu e o glumă. E chiar un subiect cât se poate de serios şi important pentru menţinerea cât mai tânără şi energică a corpului nostru. Somnul de frumuseţe nu se rezumă doar la acea oră pe care puţine dintre noi reuşim să o dormim la prânz, în weekend (să zicem).

Somnul dSomnul de frumuseţee frumuseţe trebuie văzut drept numărul total de ore pe care le dormim zilnic şi care se reflectă direct atât asupra organismului, cât şi a înfăţişării noastre.

Ne este recomandat să dormim în jur de 7-8 ore pe zi, însă important nu este numai numărul de ore, ci şi când sunt ele dormite. Practic, organismul nostru ar trebui să intre în repaus undeva la ora 23.00 pentru a avea timpul necesar să se refacă şi să pregătească pentru o nouă zi.

Nu ştiu dacă aţi observant, dar dacă vă culcaţi undeva la ora 02:00 şi dormiţi tot 7-8 ore, corpul şi mintea voastră vor fi mult mai obosite la trezire decât dacă v-aţi fi dus la culcare la ora 23:00.

!!!!! O recomandare personală: când ajungeţi acasă de la serviciu sau facultate şi după ce luaţi masa nu vă afundaţi în treburile casei sau nu vă aşezaţi din nou în fata calclatorului. Nu vă recomand să dormiţi după-amiaza (fie organismul vostru nu va înțelege un astfel de comportament, fie nu veți avea timp), însă relaxaţi-vă 30-40 de minute. Întindeţi-vă şi nu vă mai gândiţi la nimic.

Apoi vă puteţi îndulci fie cu câteva pătrațele de ciocolată, fie cu ceaiul preferat.

De ce este important somnul de frumuseţe?

Somnul de frumuseţe ne eliberează de stresul de peste zi, ne ajută să ne încărcăm de energie, ne ajută să ne concentrăm mult mai repede, să reţinem mai uşor şi să ne exprimăm cu uşurinţă. În plus, respectarea numărului de ore dormite pe zi ne asigură că organismul nostru se reface şi se menţine tânăr atât în interior, cât şi în exterior.

Un număr mic de ore dormite pe noapte nu numai că duce la apariția unor afecţiuni ale ficatului, digestive, cardiologice, neorologice şi ale vederii, dar se reflectă direct şi asupra pielii noastre. O piele îmbătrânită, un ten cu cearcăne profunde, căderea parărului, deteriorarea unghiilor și regenerarea greoaie a celulelor sunt rezultatul nopţilor pierdute.

În plus, un număr redus de ore dormite în mod constant duce inevitabil şi la instalarea stării de nervozitate şi a enxietatii, dar şi la creşterea în greutate.

Cred că v-am atras atenţia. 5-6 ore de somn pe zi nu sunt suficiente pentru ca organismul nostru să aibă timp să absoarbă zaharurile, să depoziteze corespunzător şi în beneficiul nostru grăsimile asimilate peste zi şi să reducă senzaţia de saţietate.

La voi cât durează somnul de frumusețe?

sursa foto: www.beautyinthebag.com