Sfatul dermatologului privind produsele cosmetice bio hidratante

0

O altă lecție invățată în cadrul întalnirii „În Sănătatea Ta” care a avut ca temă alegerile cosmetice corecte pentru un ten sanatos este aceea ca indiferent de tipul de ten, toate au nevoie de hidratare.

Doamna Dr. Asistent Universitar Laura Stătescu, Medic Primar Dermato-Venerologie a precizat că adeseori se confunda tenul uscat cu cel deshidratat și tot adeseori tenul gras este privat de o hidratare adecvată pe motiv ca tenul e gras și atunci nu trebuie aplicate creme. Există soluții eficiente pentru hidratarea fiecarui tip de ten, inclusiv pentru tenul gras.

Pielea este cel mai mare organ al corpului, care la rândul său este alcatuit în proporție de aproximativ 70% din apă. Ce argument mai puternic poate exista în favoarea hidratarii? Este vorba atat de hidratarea internă însa în mod special de cea externă unde un rol esențial îl au produsele cosmetice hidratante.

Recomandarea specialistului se indreaptă catre produse cosmetice bio care au ingrediente naturale de o calitate superioară. Desemenea trebuie să ținem cont de tipul de ten, de perioada din an si de condițiile climaterice.

Pentru tenul uscat se recomandă creme puțin mai consistente, iar pentru tenul gras se recomandă produse cosmetice fluide, usoare.

In ambele cazuri testul pentru un bun produs de hidratare este viteza cu care penetrează în piele. O cremă sau un fluid cu adevărat hidratant nu are voie să rămana mai mult de câteva  minut la suprafața pielii, trebuie să intre foarte repede în piele.

Bio Addict vă recomadă 2 game de produse cosmetice bio hidratante

GAMARDE – Hidratare activă

Este vorba de produse dermato cosmetice bio pe baza de apa termala și ulei de argan. Toate produsele conțin acid hialuronic vegetal si dunt realizate sub control dermatologic si farmaceutic

Gamarde hidratare activa

AQUA PHYT’S

Este tot o gamă de cosmetice bio de această dată profesională, care deasemenea contine acid hialuronic vegetal si ingrediente 100% naturale.

Aqua Phyt's cosmetice bio profesionale

 

În încheiere  vă îndemn încă o dată sa nu lasați tenul si pielea în general sa fie însetată. Oferiți-i hidratarea de care are atâta nevoie