Demachierea tenului, aliatul tinereţii

10

Demachierea tenului este cel mai important pas pentru întreţinerea tenului, înainte de alegerea potrivită a produselor cosmetice şi a tratamentelor pe care le aplicăm cu regularitate pentru a ne menţine pielea tonică şi tânără.

De cele mai multe ori, demachierea tenului şi produsele folosite pentru demachiere reprezintă un simplu ritual la final de zi, căruia nu îi acordăm atenţia meritată, dar care influențează aspectul pielii şi modul în care produsele cosmetice aplicate în timpul zilei se fixează şi sunt puse în valoare.

Când se impune demachierea tenului

Înainte de orice, trebuie să ştiţi că demachierea tenului nu este un procedeu pe care să îl facem la final de zi. Demachierea trebuie realizată atât dimineaţa, pentru a înlătura excesul de sebum secretat în timpul somnului, cât şi atunci când îndepărtăm machiajul (de preferat nu la final de zi, ci atunci când ajungem acasă). Mai multe detalii despre cum şi când trebuie înlăturat machiajul găsiţi aici.

ATENŢIE !!!

Demachierea tenului este necesară chiar dacă nu vă machiaţi. Praful şi microbii se depun pe ten în fiecare zi, aşa că trebuie neapărat să scăpăm de toţi aceşti factori negativi.

Cum alegem produsele potrivite pentru demachierea tenului

Demachiantul trebuie ales cu mare grijă, în funcţie de tipul de ten şi de vârstă.

  • pentru tenul normal

cremă demachiantă sau lapte demachiant (curăță şi hidratează pielea fără să o usuce)

  • pentru tenul gras

spumă demachiantă care înlătură excesul de sebum sau loţiuni tonifiante ce pot fi aplicate pe ten imediat după demachiere

  • pentru tenul uscat

lapte demachiant foarte hidratant pe bază de ulei de argan sau uleiuri esenţiale

  • pentru tenul normal

apa de demachiat. Aceasta curăță şi îndepărtează machiajul, reîmprospătând în acelaşi timp pielea

  • pentru tenul mix

emulsiile + săpun antibacterian. Vă recomand unul pe bază de ulei de argan şi unt de shea sau un săpun de alep

Când mergeţi la cumpărături este bine să vă cumpăraţi un demachiat pentru ochi, unul pentru buze şi unul pentru față, cu caracter general şi pe care să îl folosiţi şi pentru decolteu.

RECOMANDARE COSMETICE BIO

Cum sunt multe de povestit, astăzi vă voi vorbi doar despre un produs pentru demachierea tenului, iar în zilele următoare vin cu completări pentru demachiante destinate ochilor şi buzelor.

Dacă mă citiţi atunci ştiţi că am un ten sensibil, uşor uscat. Tocmai de aceea îmi este greu, de cele mai multe ori, să îmi găsesc cosmeticele potrivite, care să nu îmi irite tenul şi să nu îmi descuameze pielea. Iar pentru demachierea tenului am ales un produs bio interesant.

Un demachiant bio pentru ten sensibil cu ulei de argan de la Gamarde pe care îl găsiți pe acest site.

demachierea tenului

Demachiat bio de la Gamarde

Este foarte concentrat şi nu este nevoie decât de câteva picături pentru a elimina machiajul sau impuritățile. Este delicat cu tenul (foarte important pentru mine), mă scapă de excesul de sebum din zona frunţii şi nu îmi irită pielea de pe nas (o zonă critică pentru mine). După ce înlătur demachiantul pielea este mult mai fină, miroase plăcut şi îmi dă senzaţia de sănătate, de fresh.

Demachiantul bio pentru ten sensibil cu ulei de argan de la Gamarde are în compoziţie: apă termală Gamarde, ulei de argan virgin, ulei de alune de pădure, uleiuri esenţiale de portocale dulci şi de palmarosa (de aici şi parfumul intens).

Oricât de obosite aţi fi, nu uitaţi că demachierea tenului este esenţială pentru sănătatea pielii şi pentru a vă ascunde vârsta. Tenul nostru merită câteva minute de efort zilnic!

Voi ce produse folisiți? Sunteţi mulţumite de ele?