Cum ne protejăm pielea – produse de protectie solara bio

3

Produsele pentru protectie solara sunt esenţiale pentru piele de fiecare dată când ne expunem la razele soarelui. Ele pot fi folosite cu încredere şi uşurinţă în toate anotimpurile însă în sezonul cald acestea nu trebuie să lipsească din trusa voastră de îngrijire a tenului şi a corpului. Cremele şi loţiunile pentru protectie solara previn deshidratarea pielii, uscarea şi descuamarea ei, dar asigură şi menţinerea unei culori frumoase atât a pielii, cât şi a bronzului.

Vacanţele la mare, orele petrecute la piscină sau ştrand sunt pe cât de plăcute şi dorite de toată lumea, pe atât de periculoase pentru corpul nostru dacă nu apelăm la produse pentru protecție solară.

Ce riscăm dacă nu folosim creme sau loţiuni împotriva razelor solare:

  • Suferim arsuri
  • Apar pete şi pigmentări nedorite
  • Pielea îmbătrâneşte înainte de vreme
  • Epiderma se usucă, se irită şi începe să capete un aspect inestetic de piele rigidă şi lipsită de elasticitate
  • Scade imunitatea pielii
  • Apare riscul dezvoltării unor boli de piele
  • Riscăm să dezvoltăm cancer de piele (mai ales dacă ne expunem la soare la orele prânzului)
  • Se dezvoltă riduri şi se accentuează cele deja existente

Ingredientele care se regăsesc în compoziţia produselor de protecţie solară absorb şi dispersează radiaţiile solare. În acest mod se protejează pielea. Pentru că pielea deschisă la culoare este mai expusă la arsurile solare decât pielea închisă la culoare, s-au creat creme cu diferiţi factori de protecţie SPF. Cu cât numărul din SPF este mai ridicat, cu atât protecţia este mai indelungată. Factorul de protectie solara masoara timpul în care pielea este protejată de activitatea razelor UVB.

Daca în mod normal, fără a aplica o cremă de protectie solara pielea se înroșește in 10 min, un SPF 15 indică o perioadă de protecție de 10×15 min, un SPF 30 indică o perioadă de protecție de 10×30 min și așa mai departe

Simbolul SPF (sun protection factor) masoara numai activitatea razelor UVB – cele care cauzeaza arsuri, insă trebuie să avem în vedere că o cremă eficientă trebuie să aibă și factor de protectie solara UVA

Şi nu uitaţi: prin protecție solară nu se înţelege doar o gamă de produse care vă ajută să nu vă răniţi pielea, ci şi un regim alimentar pe măsură. Vitamina C din fructe şi Vitamina E cresc rezistența la razele soarelui şi îi permit pielii să aibă un aspect tânăr cât mai mult timp.

Protectie solara corecta cu produse bio

Protectie solara corecta cu produse bio

Alte recomandari utile

Evitaţi expunerea la soare, între orele 12.00 – 16.00

Purtati pălării, ochelari de soare si haine hargi de culoare deschisa

Hidratati corpul consumand multa apa

Alegeti crema de protectie solara cu factorul de protectie solara (SPF) adecvat pentru tipul vostru de piele.

Asigurati-va ca aplicati o cantitate suficienta de protectie solara inainte de a expune pielea la lumina directa a soarelui . Repetati aplicarea produsului mai ales dupa inot, transpiratie sau stergerea pielii de apa, pentru a va asigura ca factorul de protectie solara nu se diminueaza.

Nu expuneti copii sub 3 ani la soare

Protejati copiii de expunerea directa la soare (copiilor le lipsesc pigmentii naturali de bronzare care sa le protejeze pielea – melanina). Este recomandat pentru copii sa poarte intotdeauna palarii de soare, imbracaminte si ochelari de soare pentru protectie .

O crema eficienta trebuie sa ofere protectie completa impotriva razelor UVA si UVB, sa aiba un factor de protectie minim SPF 15 si SPF 30 in cazul copiilor.

Nu uitați să folosiți o lotiune hidratanta dupa expunerea la soare.

Atentie! Produsele clasice de protectie solara contin zeci de ingrediente, printre care si conservanti, coloranti, parfumuri, unele din acestea fiind absorbite de organism si comportandu-se ca niste hormoni artificiali, ce pot afecta fertilitatea la adulti si dezvoltarea organelor sexuale la copii. Deasemenea produsele conventionale pot declansa alergii si alte boli dermatologice.