Exfolierea tenului – un pas sigur pentru o piele sănătoasă

Exfolierea tenului – un pas sigur pentru o piele sănătoasă

Dacă vă întrebaţi ce este exfolierea şi care sunt metodele cele mai facile pentru a vă curăţa tenul şi pielea corpului, atunci aţi ales momentul potrivit pentru a vă pune aceste întrebări. Și asta pentru că sfârşitul toamnei şi începutul sezonului rece ne anunţă că este timpul pentru exfolierea pielii.

Exfolierea este una dintre cele mai importante etape de îngrijire a pielii, care îndepărtează celulele moarte şi asigură o piele mult mai catifelată şi luminoasă.

 Eu apelez la exfolierea tenului şi a pielii corpului pentru a îndepărta impurităţile din epidermă, pentru a-mi curăţa porii şi elimină punctele negre şi…mai apelez la exfoliere pentru că mă relaxează. Da, procedeul este unul simplu şi mă binedispune.

În plus, exfolierea contribuie şi la detoxifierea pielii, la reducerea cearcănelor şi la stimularea circulaţiei sângelui.

!!!!! Este bine să ştiţi că în funcţie de tipul de piele şi de zona în care vreţi să acţionaţi se alege şi metoda potrivită de exfoliere. De exemplu, exfolierea mecanică se realizează cu ajutorul produselor de gomaj, iar exfolierea chimică foloseşte produse de peeling.

Prima este indicată în cazul tenului şi poate fi realizată şi de voi singure, acasă, respectând instrucţiunile de pe produsele cosmetice, pe când cea de a doua se realizează ori la cabinetele dermatologice, ori la saloanele cosmetice.

exfolierePentru că acum sunt în perioada de încercări şi teste, astăzi am să vă povestesc despre gomajul facial, iar în zilele ce urmează despre cel corporal.

Exfolierea tenului trebuie să înceapă cu un produs bun, de calitate şi pe care vă puteţi baza cât e iarna de lungă. Eu am ales să încerc un gomaj bio cu apă termală şi ulei de argan de la Gamarde.

Este indicat pentru toate tipurile de ten, iar combinaţia de apă termală, ulei de argan reparator și particule fine de cereale catifelează şi hidratează pielea şi o curaţă de la primele două aplicări.

 Aplic gomajul în strat subţire pe ten, gât şi decolteu, prin mişcări circulare lente, după care îl las să îşi facă efectul timp de 5-7 minute. Apoi clătesc cu apă călduţă.

 Sunt în cea de a patra săptămână de teste, iar punctele negre din zona nasului și a bărbiei au dispărut aproape în totalitate, iar impuritățile din zona frunții s-au estompat. Pielea şi-a pierdut din rigiditate şi este mult mai prietenoasă la atingere.

Compoziţie: apa termală Gamarde (63%), ulei de argan (2%), ulei de floarea soarelui, ulei esenţial de lavandin, lămâie şi cuişoare, celuloză

Exfolierea tenului este importantă întrucât neîndepărtarea celulelor moarte nu lasă pielea să respire şi să se hidrateze corepunzator. După aplicarea unui gomaj veţi observa că loţiunile şi cremele pe care le folosiţi vor intra mult mai uşor în piele şi vă vor intensifica senzaţia de piele catifelată şi sănătoasă.


Postari asemanatoare

Untul de Shea – tratamentul minune pentru femei

Untul de Shea – tratamentul minune pentru femei

Untul de Shea reprezintă unul dintre cele mai folosite produse în cosmetică, pornind de la îngrijirea pielii şi ajungând până la îngrijirea scalpului şi a părului. De fapt, untul de shea reprezintă baza multor produse de îngrijire datorită proprietăţilor sale calmante şi hidratante. Untul de […]

Mătreaţa – cum scap de ea?

Mătreaţa – cum scap de ea?

Mătreaţa este una dintre cele mai întâlnite afecţiuni ale scapului şi nu se poate ca măcar o dată în viaţă să nu va fi confruntat cu aşa ceva. Prezenţa mătreţii este cu atât mai incomodă şi ne face să ne simţim jenate cu cât avem […]



7 thoughts on “Exfolierea tenului – un pas sigur pentru o piele sănătoasă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *