E trendy să fii împotriva Valentine’s Day

E trendy să fii împotriva Valentine’s Day

Sunt unii care se bat cu pumnul în piept şi se jură că nu îşi doresc să marcheze, cumva special, Valentine’s Day. Sunt alţii care spun că dacă oamenii se iubesc nu au nevoie de o zi anume în care să îşi spună “te iubesc” sau să îşi dăruiască inimi şi alte pufoșenii rozalii. Mai sunt câţiva care cred că Ziua Îndrăgostiţilor e superficială, că “nu e a noastră” şi că uite aşa “se aruncă banii pe fereastră”.

Bun. Facem apel la logică.

 1. Dacă nu vrei să marchezi Valentine’s Day nu e pentru că ai ceva cu ziua asta din an, ci e pentru că ai ceva cu relaţia în care eşti sau nu eşti. Ai ceva cu modul în care evoluează sentimentele şi emoţiile din viaţa de cuplu.
 2. Da, oamenii nu au nevoie de o zi anume în an în care să îşi spună cu ardoare “te iubesc”, dar e atât de bine şi frumos când vezi la un loc oameni dispuşi să facă gesturi necumpătate doar de dragul iubirii. Nu avem nevoie de 14 februarie ca să ne arătăm îndrăgostiţi, dar avem nevoie (culmea) de Crăciun, Paște şi zile de naştere, când aşteptăm să fim alintaţi, încurajaţi şi răsfăţaţi cu cadouri. Nimeni nu are nevoie de o zi anume pentru nimic, dar (culmea, again) aşteptăm, chiar dacă nu recunoaştem să se întâmple ceva de Valentine’s Day. Să sune naibii telefonul, să primim un mesaj, să ni se aducă o floare.
 3. “Valentine’s Day e o sărbătoare superficială. S-a transformat în kitsch şi (băi!) nu e a noastră, a românilor”….. OK. Dacă suntem atât de patrioţi de ce nu ne gâdilă suficient simţurile când auzim de Dragobete? Aaa, sorry, dacă facem un mic brainstorming nici nu ştim când sunt Dragobetele. Şi încă ceva: de Valentine’s Day, tot ce cumperi reprezinta AMINTIRI. Momente şi lucruri. Da, cu astea rămâi şi peste ani.

Eu nu am cum să fiu împotriva Valentine’s Day. Nici nu am cum. Îmi place ziua asta și pe deasupra am și un motiv serios de sărbătoare. E ziua mamei.


Postari asemanatoare

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Gata, a început şi luna femeilor! O lună cu flori, cadouri, ieşiri, alintături şi mult optimism. La Iaşi, s-a instalat primăvara aşa cum nu se putea mai bine: cu un soare generos şi cu multe canafuri în piept. Ca să fie bucuria completă m-am gândit […]

Top cadouri neinspirate de Crăciun

Top cadouri neinspirate de Crăciun

În această perioadă, cele mai multe căutări pe net sunt după “idei cadouri de Crăciun”. Aşa se întâmplă în fiecare an şi într-un fel e așa e şi normal. Uneori îţi lipseşte inspiraţia, alteori cheful şi de cele mai multe ori banii. Numai că săptămâna […]13 thoughts on “E trendy să fii împotriva Valentine’s Day”

 • La multi ani mamei tale, Iulia! 🙂 Sa fie sanatoasa si fericita! 🙂
  Asta ca e importata nu prea tine. Se serbeaza pe intregul mapamond, sa fim seriosi, de ce n-am serba-o si noi, romanii?
  Mie mi se pare foarte draguta pentru adolescenti, pentru tineri in general. 🙂
  Petrecere frumoasa!

 • La multi ani mamei tale!
  Sunt foarte de acord cu punctul 1 :))
  De fapt sunt de acord cu tot ce ai scris, chiar nu-i inteleg pe cei care sunt atat de impotriva.
  De ce sa fii? Ca e a noastra sau nu, e o sarbatoare, deci un prilej de bucurie, ce e rau in asta?
  Si apoi, ok, alegi sa nu o sarbatoresti din motivele tale, dar de aici si pana sa fii atat de pornit impotriva ei…Ma rog, multe frustrari se ascund in oameni.

 • La multi ani mamei tale!
  Pentru mine, aceasta sarbatoare a venit cam tarziu. Chiar nu imi spun nimic inimioarele rosii omniprezente. Am invatat ca dragostea inseamna mai mult de atat si incerc sa ma bucur in fiecare zi a vietii mele de ea. Noi ne facem mici cadouri mereu, ne rasfatam mereu, ne simtim bine impreuna chiar si cand suntem obositi, bolnavi, stresati. Serios, as avea impresia ca rade de mine daca ar veni astazi cu o inimioara rosie. :))

 • Eu nu pot să zic că sunt pro sau contra Valentine’s Day, deşi recunosc că nu sărbătoresc şi da, mi se pare că e cam comercială (cam toate sărbătorile au devenit aşa, din păcate). Dar dacă unii se simt fericiţi cu trandafiri roşii şi plufoşenii, foarte bine, e treaba lor, să petreacă 🙂
  PS: La mulţi ani mamei tale!

 • la multi ani pt mama ta!
  mare dreptate ai, doar cu vorba e lumea impotriva ca de altfel oricine se bucura de acea zi cand iubeste
  noi nu suntem destul de patrioti, ne place sa adoptam ce au altii, ne lipseste originalitatea 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *