Dulciurile bio sunt o alternativă gustoasă şi delicioasă în momentele în care poftim la ceva dulce şi bun şi reprezintă cu adevărat o sursă de sănătate pentru noi.
CE ÎNSEAMNĂ DULCIURI BIO
Toate dulciurile pe care le găsim în magazinele din România au la bază zahărul rafinat, adică acel tip de zahăr care creează dependență şi care afectează creşterea sănătoasă a copiilor. În schimb, dulciurile bio au la bază zahăr nerafinat, uleiuri neprocesate, nu conţin aditivi alimentari, nu au arome sau alte substanţe chimice şi dăunătoare pentru organismul nostru.
Cu alte cuvinte, dulciurile bio, prin ingredintele 100% naturale, vă ţin sub control nivelul insulinei, nu generează automat şi senzaţia de foame şi nu duc la dezvoltarea de boli cardiovasculare sau diabet.
E important să ştim că dulciurile bio nu conţin conservanţi, iar dacă se întamplă să găsiţi această menţiune pe ambalaj să ştiţi că până şi conservanţii sunt naturali. Tocmai de aceea, spre deosebire de dulciurile pe care le îndrăgim şi le consumăm cu regularitate, dulciurile bio trebuie consumate în maximum 2 zile de la momentul desfacerii ambalajului.
În plus, dulciurile convenţionale conţin margarină, ingredient care nu este asimilat de celulele organismului, deoarece este artificial şi provoacă scăderea imunităţii. De asemenea, margarina suprasolicită ficatul, pentru a o metaboliza. În schimb, dulciurile bio conţin doar ingrediente naturale precum unt de cacao, lapte praf integral, zahăr de trestie brut, vanilie de bourbon sau lecitină din floarea soarelui.
RECOMANDĂRI DELICIOS DE BUNE
Pe piaţa din România găsiţi ciocolate şi biscuiți cu stafide, fructe confiate, alune şi nuci. Toate aceste ingrediente sunt obţinute din culturi controlate organic. Toamna trecută am descoperit acest site cu o mulțime de produse faine, gustoase și apetisante. Nu am apucat să le încerc pe toate, dar știu că am de unde alege. Poate vă tentează și pe voi vreun produs.
Și dacă tot suntem la capitolul alint alimentar, nu ar strica și o porție de biscuiți.
Iar pentru final am lăsat aceste minunății de produse.
Fie că este vorba de ciocolată sau bomboane şi caramele, acestea sunt produse sănătoase şi delicioase, pe care copiii le vor îndrăgi.
Ce spuneți de ceva dulce sănătos și bun?
Cred că e important de menţionat că şi dulciurile care conţin zahăr nerafinat, fie ele bio, nu sunt ok în cantităţi foarte mari 🙂 Zahărul e tot zahăr, până la urmă…
Când vine vorba de dulciuri bio, prefer ciocolata, neagră şi cu cât mai puţine ingrediente. Chiar are un gust diferit faţă de cele obişnuite.
PS: Cristos a-nviat! Sper că ai petrecut un Paşte liniştit, Iulia 🙂
Incerc sa consum dulciurile facute de mama si astea cat mai rar (de Paste am facut exceptie) 🙂