Dulciurile bio au intrat relativ recent pe piața din România. Până în urmă cu 2-3 ani niciun sortiment de ciocolată, biscuiţi, turtă dulce sau napolitane nu se găsea pe piaţa de desfacere din România. Acum însă gama de produse este atât de variată încât nu ai cum să nu găseşti măcar un produs care să nu fie pe placul tău.
De ce dulciuri bio?
Da, chiar așa? De ce dulciuri bio când sunt sute de sortimente pe piaţă pe care le cunoaştem, pe care le-am gustat şi pe care le mai şi îndrăgim pe deasupra.
Componența de bază a dulciurilor găsite pe rafturile magazinelor este zahărul rafinat. Acest tip de zahăr nu face altceva decât să creeze dependență. În schimb, atunci când vorbim de dulciuri bio e bine să ştim că ele eu la bază zahăr nerafinat, uleiuri care nu sunt procesate şi care nu conţin niciun fel de aditivi alimentari, nici un fel de arome, substanţe chimice ori nocive pentru organism.
E important să reţinem că dulciurile bio nu conţin conservanţi, iar dacă conţin aceştia sunt naturali. Tocmai de aceea, dulciurile bio se consumă în maximum două zile de la desfacerea ambalajului.
Până acum, am degustat două sortimente de turtă dulce (simplă şi cu ciocolată), biscuiți pentru micul-dejun şi mai multe sortimente de ciocolată, una pe care o găsiţi şi în România şi două primite din Franţa.
Cea pe care o puteţi cumpăra şi de la noi e o ciocolată bio neagră 55% cu bucăţele de zmeură de la KAOKA pe care o găsiţi aici. Îmi plac mult ciocolatele şi ceaiurile cu fructe, aşa că alegerea mea a fost una inspirată. Ciocolata are o textură fină, fresh şi foarte saţioasă.
Pentru cei care se feresc de ciocolatele cu fructe să ştiţi că gustul de zmeură nu se simte decât foarte puţin, cât să îi sesizați aroma şi consistenţa. Per total, gustul este unul exotic şi cred că e genul de ciocolată pe care vrei să o savurezi la o întâlnire cu fetele, nicidecum la o cină romantică.
Ce conţine: zahăr alb din trestie, unt de cacao, zmeură, lecitina de floarea soarelui, extract de vanilie.
Sunteți curioși să vedeți ce gust au dulciurile bio?
eu sunt dependenta de dulciuri 😀 cu siguranta si ciocolata bio ar fi pe placul meu 😛
Ce fata nu e dependenta de dulciuri? :))
Nu mănânc foarte des dulciuri, dar atunci când o fac încerc să aleg variante de calitate. Într-adevăr, dulciurile bio sunt mai naturale, au mai puţin ingrediente dubioase, dar nu cred că sunt neapărat mai sănătoase, dacă sunt consumate în cantităţi mari..
Acum am la savurat o ciocolată neagră cu chili, are un gust nebunatic, aş putea zice 🙂
Nimeni nu zice ca sunt sanatoase daca sunt mancate in cantitati nepotrivite. Ca orice dulciu trebuie consumat cu grija. Dar nu-mi fac eu grija ca intrecem masura. Nu e genul ala de ciocolata pufoasa pe care o mananci fara sa iti dai seama. Are o consistenta care te face sa nu papi mai mult de 3 patratele 🙂
Si eu cred ca as manca cu drag ciocolata bio daca nu ar fi atat de scumpa :((((
Alice, eu ma rasfat cu ciocolata asta cam de doua ori pe luna. In rest, fructe si sucuri. Nu imi place sa mananc foarte multe dulciuri.