Demachierea tenului este cel mai important pas pentru întreţinerea tenului, înainte de alegerea potrivită a produselor cosmetice şi a tratamentelor pe care le aplicăm cu regularitate pentru a ne menţine pielea tonică şi tânără.
De cele mai multe ori, demachierea tenului şi produsele folosite pentru demachiere reprezintă un simplu ritual la final de zi, căruia nu îi acordăm atenţia meritată, dar care influențează aspectul pielii şi modul în care produsele cosmetice aplicate în timpul zilei se fixează şi sunt puse în valoare.
Când se impune demachierea tenului
Înainte de orice, trebuie să ştiţi că demachierea tenului nu este un procedeu pe care să îl facem la final de zi. Demachierea trebuie realizată atât dimineaţa, pentru a înlătura excesul de sebum secretat în timpul somnului, cât şi atunci când îndepărtăm machiajul (de preferat nu la final de zi, ci atunci când ajungem acasă). Mai multe detalii despre cum şi când trebuie înlăturat machiajul găsiţi aici.
ATENŢIE !!!
Demachierea tenului este necesară chiar dacă nu vă machiaţi. Praful şi microbii se depun pe ten în fiecare zi, aşa că trebuie neapărat să scăpăm de toţi aceşti factori negativi.
Cum alegem produsele potrivite pentru demachierea tenului
Demachiantul trebuie ales cu mare grijă, în funcţie de tipul de ten şi de vârstă.
- pentru tenul normal
cremă demachiantă sau lapte demachiant (curăță şi hidratează pielea fără să o usuce)
- pentru tenul gras
spumă demachiantă care înlătură excesul de sebum sau loţiuni tonifiante ce pot fi aplicate pe ten imediat după demachiere
- pentru tenul uscat
lapte demachiant foarte hidratant pe bază de ulei de argan sau uleiuri esenţiale
- pentru tenul normal
apa de demachiat. Aceasta curăță şi îndepărtează machiajul, reîmprospătând în acelaşi timp pielea
- pentru tenul mix
emulsiile + săpun antibacterian. Vă recomand unul pe bază de ulei de argan şi unt de shea sau un săpun de alep
Când mergeţi la cumpărături este bine să vă cumpăraţi un demachiat pentru ochi, unul pentru buze şi unul pentru față, cu caracter general şi pe care să îl folosiţi şi pentru decolteu.
RECOMANDARE COSMETICE BIO
Cum sunt multe de povestit, astăzi vă voi vorbi doar despre un produs pentru demachierea tenului, iar în zilele următoare vin cu completări pentru demachiante destinate ochilor şi buzelor.
Dacă mă citiţi atunci ştiţi că am un ten sensibil, uşor uscat. Tocmai de aceea îmi este greu, de cele mai multe ori, să îmi găsesc cosmeticele potrivite, care să nu îmi irite tenul şi să nu îmi descuameze pielea. Iar pentru demachierea tenului am ales un produs bio interesant.
Un demachiant bio pentru ten sensibil cu ulei de argan de la Gamarde pe care îl găsiți pe acest site.

Este foarte concentrat şi nu este nevoie decât de câteva picături pentru a elimina machiajul sau impuritățile. Este delicat cu tenul (foarte important pentru mine), mă scapă de excesul de sebum din zona frunţii şi nu îmi irită pielea de pe nas (o zonă critică pentru mine). După ce înlătur demachiantul pielea este mult mai fină, miroase plăcut şi îmi dă senzaţia de sănătate, de fresh.
Demachiantul bio pentru ten sensibil cu ulei de argan de la Gamarde are în compoziţie: apă termală Gamarde, ulei de argan virgin, ulei de alune de pădure, uleiuri esenţiale de portocale dulci şi de palmarosa (de aici şi parfumul intens).
Oricât de obosite aţi fi, nu uitaţi că demachierea tenului este esenţială pentru sănătatea pielii şi pentru a vă ascunde vârsta. Tenul nostru merită câteva minute de efort zilnic!
Voi ce produse folisiți? Sunteţi mulţumite de ele?
Folosesc un gel demachiant fara parabeni si parafine cu care ma inteleg perfect de cativa ani. Eu simt nevoia nu doar de lapte demachiant, ci de a ma spala pe fata si a indeparta altfel toate impuritatile pentru ca tenul sa ramana perfect curat. Seara folosesc servetele demachiante si apa termala.
Ai descris tratamentul perfect. Nu stiu daca iti prieste, dar dupa demachiere cu lapte demachiant sau servetele poti sa aplici si o apa tonica. Iti improspateasza tenul si iti elimina si din greutatea machiajului de peste zi. Numai sa ai grija, Nice, sa nu iti usuce prea tare tenul.
Da, Iulia, folosesc si apa tonica. Nu pot fara ea…
Pai aleg de fiecare data o lotiune tonica fara alcool, cu actiune blanda. Oricum, tenul meu a fost odata gras, si nu cred ca are sanse sa devina uscat prea curand. Abia acum se vad beneficiile unui astfel de ten, la maturitate! Stralucitor, perfect, fara riduri. 😛
Esti o norocoasa, Nice!
Eu ma confrunt cu un ten uscat care imi face probleme nu numai in sezonul rece, ci de fiecare daca cand vreau sa ma machiez. Trebuie sa am mare grija ce creme folosesc, ce fond de ten imi cumpar si ce pudra imi este potrivita. Daca aleg gresit produsul cosmetic, pielea incepe sa se descuameze.
Nu sar niciodată peste etapa asta, oricât de obosită aş fi. Am observat că tenul arată altfel, mult mai sănătos şi mult mai proaspăt. Păcat că multe fete au impresia că demachierea e un proces opţional…
Buna Oana,
E foarte bine ca nu sari peste etapa asta. Mai ales ca de demachiere depinde nu numai sanatatea tenului nostru, ci si aspectul machiajului.
Eu cred că ratez demachierea cam de două ori pe an când vin super obosită (noaptea-dimineața) din oraș și nu o mai fac. În rest, îs efectiv obsedată. N-aș vrea să fiu plină de riduri la 30 de ani.
Asa pot numara si eu pe degete de cate ori am ratat sa ma demachiez din cauza oboselii sau a orelor tarzii la care am ajuns acasa. Dar a doua zi pe langa demachiere, aplicam si o masca revigoranta pe baza de fructe (banane, mango, sau avocado) sau pe baza de castraveti (in special pentru atenuarea cearcanelor).