De ce este necesară exfolierea corpului?

De ce este necesară exfolierea corpului?

Răspunsul este unul simplu: exfolierea corpului şi tratamentele periodice de îngrijire şi înfrumuseţare ne asigură că epiderma este mereu curată, tonifiată, frumoasă şi sănătoasă, iar celulele moarte sunt îndepărtate.

Pentru ca pielea să îşi recapete strălucirea şi elasticitatea, exfolierea corpului trebuie făcută cel puţin o dată la două săptămâni, la cabinetului unui dermatolog, la un centru de înfrumuseţare sau acasă.

Exfolierea corpului este necesară mai ales atunci când simţiţi că pielea îşi pierde din vitalitate, este deshidratată şi predispusă la acnee, ridurile se adâncesc, iar aspectului epidermei nu mai este catifelat şi sănătos, ci împânzit de puncte negre, pete inestetice şi iritaţii.

Însă înainte de a începe un astfel de tratament trebuie să ţineţi cont de: tipul de piele, metoda pe care vreţi să o folosiţi pentru exfolierea corpului, climatul în care trăiţi și de cât de des sunteţi dispuse să repetaţi procedura.

Reţete pentru exfolierea corpului

exfolierea corpului
Exfolierea corpului cu sare de mare este o procedură ce trebuie efectuată cu multă atenție. Mișcările de masaj trebuie să fie lente pentru a nu irita pielea.

Trebuie să ştiţi că celulele moarte pot fi îndepărtate acasă, folosind perii, mănuşi şi apelând la produse abrazive cum ar fi sarea, zahărul, faina de mălai şi cafeaua.

Vă recomand un tratament de exfoliere pe bază de sare de mare şi ulei de măsline.

Aveţi nevoie de:

  • 5 linguri de sare de mare
  • 6 linguri de ulei de măsline.

Spălaţi bine corpul cu apă călduţă, tamponaţi uşor pielea, după care aplicaţi în strat subțire uleiul pe întreaga suprafață a corpului. Apoi aplicati sarea de mare, masând ușor pielea și insistând în zona călcâielor, genunchilor şi a coatelor. Exfolierea corpului va fi mai eficientă dacă îndoiţi articulaţiile.

Acest tratament nu numai că face pielea să fie catifelată şi fină, dar stimulează şi circulaţia sângelui.

exfolierea corpului
Gel exfoliant bio de la Gamarde

Iar în cazul în care nu aveţi nici timp, nici chef să urmaţi un astfel de tratament mă gândesc că o soluţie bună ar fi să apelaţi la gel exfoliant de corp de la Gamarde. Eu aşa am făcut, pentru că de puţine ori reuşeam să ajung la saloanele cosmetice, iar acasă simţeam nevoia să experimentez şi altceva în afară de tratamentul pe care vi l-am împărtăşit mai sus.

Gelul exfoliant de la Gamarde este bio şi este indicat pentru toate tipurile de piele. Este un gel exfoliant spumant, colorat natural, care îndepărtează porii după primele 3-4 aplicări, catifelează pielea şi o face să arate mult mai luminoasă.

E acea senzaţie când sunteţi mulţumite de aspectul și culoarea pielii voastre după un bronz reuşit, să spunem. Eu folosesc acest gel de maximum 2 ori pe săptămână şi aşa vă recomand să faceţi şi voi.

Gelul exfoliant de la Garmarde are în compoziţia sa: apă termală Gamarde (69%), praf de sâmburi de caise, hidrolat de lavandă, uleiuri esenţiale de lavandin, de portocale dulci şi de palmarosa.

Îl puteţi aplica înainte de epilare sau înainte să vă supuneţi corpul unor tratamente de slăbire, pe pielea proaspăt spălată cu apă călduţă. Gelul se masează uşor, în sensul acelor de ceasornic.

La final, trebuie să clătiţi cu multă apă călduţă. După ce îmi tamponez pielea, eu apelez la o loţiune de corp hidratantă cu aromă de portocole.

Ca să fiu în ton cu gelul exfoliant. Șic, nu?

Eu am cumpărat gelul de la un magazin bio din Iași, dar îl puteți găsi și aici.

 


Postari asemanatoare

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Gata, a început şi luna femeilor! O lună cu flori, cadouri, ieşiri, alintături şi mult optimism. La Iaşi, s-a instalat primăvara aşa cum nu se putea mai bine: cu un soare generos şi cu multe canafuri în piept. Ca să fie bucuria completă m-am gândit […]

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]2 thoughts on “De ce este necesară exfolierea corpului?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *