Cum scăpăm de cearcăne?

Cum scăpăm de cearcăne?

Cum scapi de cearcaneDe câte ori nu ne-am trezit cu cearcăne de toată frumuseţea? Şi de câte ori nu am încercat, în zadar, să le mascăm cu produse cosmetice care mai mult le-au accentuat? Înainte de orice tratament, trebuie să încercăm să ne odihnim mai mult şi să avem mai multă grijă de sănătatea noastră. Cum scăpăm de cearcăne?

Cearcănele pot fi eliminate, treptat, atât prin alimentaţie, cât şi cu ajutorul unor trucuri băbeşti (dacă îmi permiteţi să le spun aşa).

Prima pe listă: ALIMENTAŢIA

Trebuie să avem grijă să consumăm multe fructe şi legume şi cât mai puţine grăsimi. De exemplu, dacă optăm pentru o cură cu morcovi, spanac, urzici şi andive, sângele se va curăţa, înlăturând toxinele din organism.

Cearcănele vor ajunge, treptat, să se deschidă la culoare, ca mai apoi să dispară definitiv. Un alt sfat este să eliminăm din meniul zilnic pastele făinoase, mâncărurile sărate şi dulciurile.

TRATAMENTE NATURISTE

Dacă cearcănele nu dispar, atunci recurgem la trucuri din bătrâni. Sunt simple, prietenoase şi nu necesită foarte mult timp.Cum scapi de cearcane

Cea mai populară metodă de a scăpa de cearcăne este să tai două felii de cartof crud, le pui la frigider să se răcească preţ de câteva minute şi apoi le aplici pe ochi.

Trebuie să stai cu ele 15 minute. Gândeşte-te că e şi un bun moment să te relaxezi şi să uiţi de responsabilităţi.

Dacă nu ai un cartof la îndemână, nu-i nicio problemă. Poţi improviza. Împotriva cearcănelor luptă la fel de bine şi castravetele, mărul şi pepenele roşu.

Nu uita: toate trebuie răcite înainte de aplicarea pe ochi. Apoi te clăteşti cu apă călduţă.

Cum sa scapi de cearcane

Ca să vă spun sincer, pentru a elimina cearcănele prefer să folosesc comprese cu infuzii de flori de tei, muşeţel, sunătoare şi de albăstrele. ATENŢIE însă: în cazul compreselor cu flori de tei, muşeţel şi albăstrele, acestea se aplică alternativ: una caldă, una rece (exact în această ordine), timp de 10-15 minute.

În schimb, compresele cu ceai de sunătoare trebuie să fie întotdeauna reci.

Si gata, am rezolvat si problema cearcănelor.

Într-un articol viitor vom vorbi și despre ce măști sunt bune pentru înlăturarea lor.


Postari asemanatoare

Când e bine să fac sport

Când e bine să fac sport

Când e bine să fac sport, cum, ce exerciţii, câte minute şi câte zile pe săptămână? Vă sună cunoscute  aceste întrebări? Pe buzele mele au fost de nenumărate ori, mai ales că de fiecare dată îmi propuneam să fac sport de acasă pentru ca timpul […]

Mătreaţa – cum scap de ea?

Mătreaţa – cum scap de ea?

Mătreaţa este una dintre cele mai întâlnite afecţiuni ale scapului şi nu se poate ca măcar o dată în viaţă să nu va fi confruntat cu aşa ceva. Prezenţa mătreţii este cu atât mai incomodă şi ne face să ne simţim jenate cu cât avem […]3 thoughts on “Cum scăpăm de cearcăne?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *