Cum să ai mereu unghii frumoase

Cum să ai mereu unghii frumoase

Ca femeie e destul de greu să ai mereu mâini şi unghii frumoase şi perfect aranjate dacă nu mergi permanent la salon sau dacă nu apelezi la câteva tratamente pe care le poți face singură acasă.

Eu sunt de parare că atât mâinile, cât şi unghiile trebuie să arate impecabil de fiecare dată, fără excepţie. Ele sunt cărţile noastre de vizită care ne recomandă şi ne pun feminitatea în valoare.

Despre cum trebuie să avem grijă de mâinile noastre v-am vorbit aici, aşa că astăzi mă voi opri doar asupra unghiilor.

Ingrijirea unghiilor
Vă recomand să nu alegeți un lac de unghii protector în funcție de culoare sau preț. Alegeți-l în funcție de nivelul de vitamine sau minerale din compoziția sa.

Pentru a avea unghii frumoase este indicat să vă protejaţi cât mai mult mâinile atunci când spălaţi. Apelaţi la mănuşi şi bureţi foarte fini, iar dupa ce aţi intraţi în contact cu detergenţii sau alte substanțe chimice masaţi uşor atât pielea, cât şi unghiile cu o loţiune hidratantă.

Vă recomand să folosiţi un lac incolor cu efect întăritor (poate găsiţi unul pe bază de uleiuri vegetale sau vitamine –  E, C şi B5).

Asiguraţi-vă că unghiile voastre au timp să respire: nu menţineţi lacul mai mult de o săptămână pe unghii, iar între ştergerea vechiului lac şi aplicarea celui nou, lăsaţi unghiile să respire timp de 2 zile. (ele vor fi afectate nu numai de substanţele chimice din ojă/lac, dar şi de dizolvant)

 E bine să folosiţi un săpun antibacterian, iar în momentul în care observaţi că unghiile încep să crape sau se rup este bine să le tăiaţi şi să le lăsaţi să îşi recapete din vitalitate.

 Ca să aveţi unghii frumoase le puteţi freca de două ori pe săptămână cu un sfert de lămâie. Unghiile îşi vor recăpăta strălucirea şi vor fi mult mai sănătoase.

Pentru a avea unghii strălucitoare, folosiţi în mod regulat o pilă de lustruit pentru unghii. Astfel va fi stimulată şi irigarea cu sânge, lucru ce duce la creşterea mai rapidă a unghiilor.

Soluţia de durată pentru unghii frumoase stă însă în alimentaţie: consumaţi cât mai multe lactate, soia, peşte şi fructe de mare.

Pentru întărirea şi hidratarea unghiilor, masaţi-le cu ulei de măsline sau de floarea soarelui, ori cu conţinutul unei capsule de vitamina E.

!!! Nu vă roadeţi unghiile.


Postari asemanatoare

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Gata, a început şi luna femeilor! O lună cu flori, cadouri, ieşiri, alintături şi mult optimism. La Iaşi, s-a instalat primăvara aşa cum nu se putea mai bine: cu un soare generos şi cu multe canafuri în piept. Ca să fie bucuria completă m-am gândit […]

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]1 thought on “Cum să ai mereu unghii frumoase”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *