E un trend să vorbim despre o alimentație bio, despre cosmetice bio și despre o viaţă bio. Însă puțini dintre noi știm care sunt diferențele între produsele cumpărate din piață sau din supermarket și cele bio.
Eu am ales să duc o viaţă bio. Nu e greu, dar nici ușor. Aşa că astăzi am să vă vorbesc despre ce alegeri trebuie să facem ca să ducem o viaţă bio.
Bio înseamnă sănătos, înseamnă că produsele care sunt incluse în această categorie sunt certificate de instituții naționale și internaționale și nu conțin urme de pesticide și erbicide. De asemenea, diferența dintre produsele bio și cele normale constă în procentajul ingredientelor naturale care ar trebui să fie undeva la 95%.
De fiecare dată când merg la cumpărături sunt atentă să mă uit la etichetă. Fie că e vorba de alimente, fie de cosmetice, mă asigur că produsele pe care le cumpăr nu au fost tratate chimic. Și încă ceva: nu tot ce este trecut mare și glossy “Natural”, este și adevărat.
Am învățat că un produs bio, un pic mai scump decât unul pe care obișnuiam să-l cumpăr în trecut, mă ajută să am mai multă încredere că organismul meu este sănătos. Acum apreciez mult mai mult legumele și fructele din curtea bunicii care nu au fost stropite cu pesticide. Și gustul e altul. E bun, cu mult mai multe arome și mai sățios. Am înlocuit treptat zahărul, uleiul, băuturile carbogazoase și alimentele de tip fast-food. Nu vorbesc de nicio cură, dar o viaţă bio te ajută să slăbești, dacă îți propui asta.
Nimeni nu poate să ducă o viaţă bio 100%. V-am mai povestit despre asta. De ce? Pentru că nu găsim toate produsele pe piața din România, pentru că încă nu înțelegem ce înseamnă bio și care sunt beneficiile unui astfel de comportament și pentru că e mai ușor să cumperi de-ale gurii de la magazinul de la scara blocului. E perfect normal și nu e de arătat cu degetul. Însă, treptat, o să ajungem și la acest stil de viață.
Cel mai ușor vă puteți convinge să alegeți o viaţă bio dacă vă interesează cosmeticele. Sunt de o calitate superioară, mult mai rezistente și nu acționează cu agresiune asupra tenului și a pielii, așa cum o fac cele “tradiţionale”. În plus, dacă veți ajunge să le folosiți timp îndelungat veți observa că tenul vostru nu îmbătrânește atât de rapid din cauza pudrei, a machiajului mai puternic și a rimelului.