Cum aleg pudra potrivită?

Cum aleg pudra potrivită?

Cine se machiază frecvent ştie că pudra are un rol esenţial în realizarea unui machiaj corect, alături de fondul de ten. Pudra poate fi folosită şi singură, direct pe piele, însă rolul ei principal este să fixeze cât mai bine fondul de ten, să-l menţină fresh şi să elimine aspectul lucios şi uneori strălucitor al pielii.

Pudra poate face minuni cu tenul vostru, doar dacă este aleasă corespunzător: în funcţie de tipul de ten şi în funcţie de culoarea pielii voastre.

  • Pentru tenul uscat

Dacă aveţi tenul uscat pudra trebuie să părăsească trusa voastră de machiaj. În caz contrar, odată aplicată, pielea se va crăpa treptat şi puteţi suferi iritaţii minore. În plus, vă stricaţi machiajul şi buna dispoziţie. O puteţi folosi doar pentru mascarea cearcănelor.

 Iar dacă mergeţi la o petrecere şi trebuie neapărat să vă pudraţi tenul, vă recomand să folosiţi pudra translucidă, indicată, de asemenea, şi pentru tenul sensibil.

  • Pentru ten gras

Este recomandată pudra corectoare sau pudra specială pentru ten mat.

  • Pentru tenul cu probleme (coşuri, iritaţii, pete)

Este indicat să vă cumpăraţi o pudră corectoare şi o pudră compactă (în completare), care oferă un aspect mat şi au o putere mare de acoperire.

  • Pentru tenul mixt

Se recomandă pudra minerală, care îi permite tenului să respire datorită texturii uşoare, care vă va lumina chipul şi vă va pune în evidenţă trăsăturile feţei. În combinaţie cu aceasta, este bine să folosiţi şi pudra strălucitoare. Aceasta din urmă nu se aplică pe întreaga suprafață a tenului, ci doar în zona pomeţilor.

Sunt două tipuri de pudre: pudra compactă şi pudra pulbere. Pudra compactă este mult mai igienică, însă cea pulbere este profesională.

RECOMANDARE COSMETICE BIO

Eu am optat pentru pudra pulbere bio de la PHYT’S. V-am povestit aici că mi-am cumpărat şi fondul de ten tot de la PHYT’S şi că sunt mulţumită de el. E hidratant, cremos şi foarte rezistent. Cuvinte de laudă am şi despre pudra recent achiziţionată tot de la PHYT’S, chiar dacă în urmă cu un an nu obişnuiam să folosesc astfel de produse cosmetice. Pudra poate fi cumpărată de aici.

pudra libera matifianta
Pudra libera matifianta de la Phyt’s

Pudra pulbere bio este 100% naturală, are efect matifiant, absoarbe rapid grăsimea pielii şi a fondului de ten şi îl face mult mai luminos, într-o manieră fină și naturală.

Eu nu o folosesc mai des de două ori pe săptămână, dar să ştiţi că vă daţi seama de la prima aplicare de efectul direct pe care îl are asupra machiajului: păstrează foarte bine textura şi culoarea fondului de ten, nu se adună la baza nasului, la curbura bărbiei sau colțul ochilor şi nici nu-şi pierde din consistență în cazul în care transpirați şi vă tamponaţi tenul cu un şerveţel.

Compoziție: pudră de orez, caolin, pigmenți naturali de origine minerală și vitamina E vegetală.


Postari asemanatoare

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Când suferi de un ten sau păr gras trebuie să îţi alegi cu mare grijă produsele cosmetice. Pornind de la șamponul şi balsamul de păr şi până la cremele de faţă, pudrele, fondul de ten şi fardul de pleoape. Remedii şi tratamente pentru a combate […]2 thoughts on “Cum aleg pudra potrivită?”

  • Asa este, pudra compacta, orice ai spune, este cea practica. Retusezi imediat machiajul si nu trebuie sa ai grija prea mare la zonele cu umbre si lumini. Sunt in aceeasi situatie ca tine: o port in geanta si o folosesc ori de cate ori am nevoie. In schimb, pudra pulbere e mult mai pretentioasa. Se impune in cazul unui machiaj profesionist sau in cazul unui machiaj care vrei sa tina mult.
    promit sa scriu si despre cea compacta. E tot de la PHYT’S si o folosesc de un an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *