Cosmetice bio din petale de mac

Cosmetice bio din petale de mac

Sunt în cea de a doua săptămână de testare a cosmeticelor bio pe care mi le-am cumpărat recent. După prezentarea celor două tipuri de farduri de pleoape de la PHYT’S, cel compact şi cel pudră, astăzi voi scrie despre un ruj şi un gloss, ambele bio.

Când m-am dus la cumpărături mi-am pus în gând să fac o schimbare în trusa mea de make-up. De obicei folosesc culori pale atât în cazul fardului de pleoape, cât şi în cazul rujului şi a gloss-ului.

Cum nu am vrut să renunţ la ideea de a merge pe culori ceva mai reci şi intense în cazul fardului de pleoape, am ştiut că shimbarea trebuie să vină în cazul rujului. Mi-am ales un ruj bio, tot de la PHYT’S, nuanţa „Rouge Cuivré”. Mi-a luat ceva până să mă obişnuiesc cu ideea că nu mai sunt adepta colorii roz deschis spre piersică, dar a fost de bun augur.cosmetice bio

Aşa arată rujul, dar pentru a vedea care este culoarea exactă a produsului vă invit să intraţi aici (aşa arată în realitate).

Fără nicio exagerare, este unul dintre cele mai bune rujuri pe care le-am avut până acum. Am mai avut un ruj de la RIMMEL LONDON, care avea o textură foarte fină şi se menţinea timp indelungat pe buze, dar acesta, pe lângă faptul că are un grad mare de acoperire, este rezistent atunci când intră în contact cu alimentele sau cu apa și este şi foarte hidratant.

Mie îmi crapă buzele destul de uşor şi des şi tocmai de accea, în combinaţie cu rujul, folosesc şi un balsam de buze. Dar folosind rujul de la PHYT’S nu am simţit nevoia să îmi hidratez suplimentar buzele.

Vom vedea dacă îşi face efectul în continuare. (din ce am citit pe site, am înţeles că are în componența sa ceară şi uleiuri vegetale şi de aceea este foarte blând cu pielea şi o hidratează)

Culoarea pe care mi-am ales-o eu este uşor sidefată, ceea ce îmi este de mare ajutor: creează iluzia unor buze mult mai bine conturate şi mai bogate.

Compoziţie: ulei de floarea soarelui şi de jojoba, ceară de albine, carnauba şi candelilla, pigmenţi de origine minerală şi vitamina E vegetală.

Şi dacă tot a fost să mă înnoiesc, măcar să o fac până la capăt. La rujul ăsta mergea foarte bine şi un gloss bio șic, cu efect de catifelare (mi-am zis eu). Mi-am luat un gloss de la PHYT’S, nuanţa „Mure givrée”. La fel, aici puteţi consulta atât culoarea pe care mi-am ales-o eu, cât şi celelalte nuanţe din catalog.cosmetice bio

La fel ca şi rujul, glosul de buze este foarte delicat cu pielea, are efect hidratant şi se menţine mult timp, iar culoarea rămâne la fel de intensă chiar şi la 3 – 4 ore după aplicare.

Ce mi-a atras atenţia în cazul acestui produs fabricat de PHYT’S este că are în componența sa extract de petale de mac (până la cumpărarea lui, nu am ştiut că se realizează produse cosmetice pe bază de mac).

Mai are în componența sa: amestec de poligliceride de origine vegetală, ceară carnauba (are un rol foarte important în realizarea produselor cosmetice: oferă stabilitate rujurilor și creioanelor de machiat și ajută pielea să rețină umezeala), pigmenţi de origine minerală, unt de lămâie (ceară de albine şi ulei de lămâie) şi vitamina E de origine vegetală.

 


Postari asemanatoare

Untul de Shea – tratamentul minune pentru femei

Untul de Shea – tratamentul minune pentru femei

Untul de Shea reprezintă unul dintre cele mai folosite produse în cosmetică, pornind de la îngrijirea pielii şi ajungând până la îngrijirea scalpului şi a părului. De fapt, untul de shea reprezintă baza multor produse de îngrijire datorită proprietăţilor sale calmante şi hidratante. Untul de […]

Mătreaţa – cum scap de ea?

Mătreaţa – cum scap de ea?

Mătreaţa este una dintre cele mai întâlnite afecţiuni ale scapului şi nu se poate ca măcar o dată în viaţă să nu va fi confruntat cu aşa ceva. Prezenţa mătreţii este cu atât mai incomodă şi ne face să ne simţim jenate cu cât avem […]4 thoughts on “Cosmetice bio din petale de mac”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *