Regim de slăbit – sănătos şi fără prea multe restricţii

13

Nu susţin dietele draconice, curele de slăbire care te obligă să te înfometezi sau cele care te ajută să slăbeşti în timp scurt, dar efectele pe termen lung sunt îngrijorătoare: poţi să pui şi de două ori mai mult după terminarea curei, sistemul imunitar este compromis, iar valorile scăzute de calciu, fier, magneziu şi zinc din organism îţi dau peste cap activitatea zilnică. Sunt însă adepta unui regim de slăbit sănătos, pe care să-l respecţi zilnic şi care să îţi facă plăcere să-l urmezi.

A urma un regim de slăbit nu este tocmai uşor, de aceea vă sfătuiesc să alegeţi cu grijă dieta.

Eu vreau să slăbesc 2 kilograme. Nu mi se pare mult şi ştiu că o să-mi fie uşor să le dau jos. Aşa că …la treabă cu mine.

Ce vreau să fac:

MICUL-DEJUN

Vreau ca la micul dejun să revin la vechile mele obiceiuri: cerealele.

Cum mă plictisesc repede şi de aceea nu aş fi niciodată în stare să ţin o dietă draconică, pentru micul-dejun aş opta pentru cereale bio cu musli, fructe uscate, cu bucăţele mici de ciocolată sau cu quinoa. Sunt produse de la Primeal și sunt 100% naturale.

Regim de slăbit – sănătos şi fără prea multe restricţii                    Regim de slăbit – sănătos şi fără prea multe restricţii                     Regim de slăbit – sănătos şi fără prea multe restricţii

Aceste ingrediente pe care le-am enumerat sunt bogate în proteine, minerale şi vitamine. În cazul în care până acum nu aţi consumat quinoa vă spun că este foarte hrănitoare şi sănătoasă, bogată în proteine şi indicată persoanelor cu colesterolul crescut. O puteţi consuma nu doar la micul dejun, ci şi la prânz, adăugând-o în salate, budinci sau pilafuri. Iar dacă v-am făcut curioase, puteţi intra aici să vedeţi exact ce conţine o pungă de musli cu quinoa şi ciocolată. De-a dreptul delicios.

DEJUNUL

La prânz, îmi propun să:

– păstrez ciorbele

– elimin pâinea

– consum mai multă carne de peşte şi de vită

– mănânc cât mai multe salate

– reîncep să consum cuscus bio (un preparat tipic din Africa de Nord, constituit din griș măcinat mai gros) în diferite combinaţii: cu fructe de mare, ton sau legume şi pui la grătar. Cel pe care l-am găsit eu este tot de la Primeal şi este produs de Euro-Nat Franţa.

– introduc periodic în meniul meu speltul integral (speltul este un grâu special datorită conţinutului mai ridicat de fibre, proteine, vitamine din complexul B, niacină (viţ. PP), mangan, fosfor, cupru, acizi graşi nesaturaţi (acid linoleic) şi thiocyanat (vitalizant, antiinflamator). Pe lângă toate acestea, bobul de spelt are un înveliş care protejează bobul de radiaţii, poluare, dăunători ai plantei, ceea ce face ca acest tip de grâu să poată fi cultivat fără pesticide.

 http://www.vianaturalia.ro/cereale-si-panificatie/cereale-mic-dejun/              http://www.vianaturalia.ro/cereale-si-panificatie/cereale-mic-dejun/                     http://www.vianaturalia.ro/cereale-si-panificatie/cereale-mic-dejun/

MICI GUSTĂRI

Undeva după ora 16.00 voi lua o mică gustare. Care poate consta într-un fruct, un mic iaurt sau într-un biscuit. Având în vedere că îi savurez de ceva vreme, mica mea gustare va consta în 2-4 biscuiţi bio de la Bisson cu ovăz şi susan sau cu cereale şi ciocolată. Ei sunt recomandaţi de consumat la micul-dejun, dar vă garantez că nu se întâmplă nimic dacă îi consumaţi și mai spre seară.

 http://www.vianaturalia.ro/cereale-si-panificatie/cereale-mic-dejun/                                 http://www.vianaturalia.ro/cereale-si-panificatie/cereale-mic-dejun/

CINA

–          voi opta pentru o salată fie de legume, fie de fructe proaspete

–          iau în considerare să revin la fructele goji despre care v-am povestit mai multe aici

Din punctul meu de vedere acest regim de slăbit nu este deloc drastic, din moment ce nu renunţi la nicio masă, iar la prânz nu am eliminat nici felul I, nici felul al II-lea.

Şi să nu uit: câte 15-20 de minute de sport pe zi. Nu am timp să mă duc la sală, dar promit să fac acasă exerciţii pentru abdomen şi fese.

Voi obişnuiţi să apelaţi la vreun regim de slăbit? În ce constă cura voastră de slăbire?

sursa foto: www.vianaturalia.ro