Laptele de migdale, pentru silueta mult visată

6

Am ales să vorbesc despre laptele de migdale la început de săptămână nu doar pentru că ne ajută să ne încărcăm bateriile, ci şi pentru că laptele de migdale are atât de multe proprietăți benefice pentru corpul nostru încât nu trebuie să le neglijăm.

Laptele de migdale este bogat în proteine, vitamina E, acizi graşi omega 3, zinc, magneziu, potasiu şi fier. Cu toate acestea, laptele de migdale este sărac în calorii şi tocmai de aceea este indicat de consumat atunci când vreți să apelați la o cură de slăbire sau de întreţinere (conţine 40 de calorii la un pahar de lapte). În plus, este perfect pentru persoanele cu probleme cardiovasculare sau pentru cele care suferă de intoleranţă la lactoză, întrucât nu conţine colesterol sau lactoză.

În schimb, laptele de migdale nu este indicat persoanelor alergice la orice fel de nuci şi nici nu trebuie administrat copiilor sub 2 ani.

BENEFICII

  • Menţine greutatea şi vă ajută să slăbiţi sănătos şi eficient

Dacă sunteţi hotărâte să slăbiţi, aveţi în vedere să includeți în meniul vostru şi laptele de migdale. În completarea unui regim sănătos bazat pe fructe, legume, carne slabă și multă mișcare, laptele de migdale vă ajută să vă păstraţi tonusul şi să vă încărcaţi cu energie pentru o perioadă solicitantă.

Şi nu uitaţi: dacă aţi început un program intens de slăbit care presupune efort fizic constant consumaţi lapte de migdale, întrucât vitamina B şi fierul din laptele de migdale ajută la absorbţia şi asimilarea optimă a proteinelor din alimentaţie, necesare creşterii şi regenerării musculare.

  • Protejează şi înfrumuseţează pielea

Datorită faptul că e bogat în vitamia E, laptele de migdale acţionează benefic şi asupra aspectului pielii, având efect antioxidant. În acest fel, laptele de migdale luptă împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi şi ajută la asimilarea vitaminei A. În plus, proprietăţile laptelui de migdale ajută la prevenirea cancerului şi încetinesc îmbătrânirea pielii. De asemenea, studiile au arătat că laptele de migdale vă protejează de osteoporoză şi diabet.

lapte de migdale

Lapte de migdale fără zahar de la Mandorle

  • Protejează inima şi arterele

În comparaţie cu laptele de origine animală,  laptele de migdale nu conţine colesterol şi grăsimi saturate, care sunt cauza directă pentru depunerile de plăci ateromatoase pe arterele coronare. Laptele de migdale conţine, în schimb, magneziu și minerale care asigură funcţionarea în parametri optimi a aparatului cardiovascular.

  • Are un rol benefic în menţinerea sănătoasă a sistemului osos

Pentru că este bogat în calciu şi vitamin D, laptele de migdale, printr-o singură porţie consumată zilnic, asigură 30% din doza zilnică recomandată de calciu şi 25% din cea de vitamina D. Aceste două ingrediente previn apariţia osteoporozei şi a altor boli asociate deficienței de minerale.

Sub ce formă îl găsiţi

Îl găsiţi în toate supermarketurile şi hipermarketurile din ţară în varianta clasică, simplă, sau cu arome de vanilie şi ciocolată. Eu am decis să cumpăr varianta simpla, fără zahăr pe care am găsit-o aici şi e produsă de La Mandorle.