Kiwi rezolvă problemele digestive

2

Kiwi se numără printre fructele preferate de toată lumea, nu numai pentru că este bun la gust, ci şi pentru că vine în ajutorul organismului nostru.

În kiwi se găsesc: magneziu, săruri minerale şi fibre care ajută la eliminarea colesterolului şi normalizează digestia. La fel, fructul este bogat în vitaminele  A, B, E, PP, B1, B2, fier, calciu, fosfor şi caroten.

Kiwi rezolvă problemele digestiveUn fruct kiwi are în jur de 45 de kcal, numai bun pentru o mică gustare la serviciu. Kiwi este bogat în fibre, care nu ajută doar la creşterea tranzitului intestinal, ci poate induce rapid şi o stare de saţietate.

Aşa că înainte de a da o fugă până la farmacie pentru a cumpăra pastile pentru digestie, răceală sau deficit de magneziu, mai bine cumpăraţi o caserolă cu fructe kiwi şi apelaţi la o “dietă” cu adevărat delicioasă.

E bine să consumaţi un fruct kiwi atunci când nu aveţi timp să mâncaţi în fiecare zi o supă sau o ciorbă. Vă recomand să-l consumaţi mai ales dacă programul vostru de muncă vă împiedică să respectaţi un program alimentar clar. Este recomandat în special celor care lucrează până târziu, deoarece are capacitatea de a menţine un echilibru nutriţional, dar asigură şi o îmbunătăţire a forţei fizice.

Kiwi- alte beneficii

–          scade nivelul colesterolului;

–          ține glicemia sub control;

–          întăreşte sistemul imunitar, datorită cantităţii mari de vitamina C din fruct;

–          păstrează inima sănătoasă. Consumul de 2-3 fructe kiwi pe zi reduce riscul formării cheagurilor de sânge;

–          întârzie îmbătrânirea celulelor;

–          este o sursă bogată de potasiu, magneziu şi fosfor;

–          grăbeşte vindecarea anumitor boli de piele şi răni;

–          previne apariţia cariilor dentare şi a formării pietrelor la rinichi;

–          ameliorează problemele respiratorii (este recomandat mai ales în cazul persoanelor care suferă de astm);

–          este bun şi pentru ochi: ajută organismul să lupte împotriva degenerării oculare;

–          datorită cantităţii mari de magneziu, din fruct, kiwi este folosit în realizarea de produse cosmetice. Acesta tonifică pielea și o face mai fermă.

ATENŢIEkiwi poate provoca alergii în cazul persoanelor care au probleme cu rinichii şi vezica biliară: conţine oxalate, care în cantitate mare favorizează cristalizarea pietrelor şi influenţează absorbţia calciului în organism.

Voi când ați mâncat ultima dată fructe kiwi?

sursa foto: thisweekfordinner.com