Îngrijirea unghiilor – ce trebuie să facem pentru a le menţine sănătoase

13

Îngrijirea unghiilor este una dintre preocupările de la sfârșitul săptămânii. Fie că le tratăm cu un simplu lac, fie apelăm la produse specifice pentru întărirea şi tratarea unghiilor trebuie să ştim cum este corect să le îngrijim, cât de des şi ce paşi trebuie să urmăm pentru ca unghiile să nu-şi schimbe culoarea.

Îngrijirea unghiilor – sfaturi utile şi practice

 1. De fiecare dată când spălați vesela şi depunți mult efort folosiți mănuşi de protecţie, deoarece substanţele chimice pe care le conţin produsele de curăţare atacă unghiile, le slăbesc rezistența şi provoacă ruperea lor.
 2. După ce vă spălaţi pe mâini, uscaţi-le cu un prosop. Nu lăsaţi mâinile ude întrucât riscaţi să daţi naştere la ciuperci, iar unghiile să capete o culoare alb-gălbui şi se vor rupe mult mai repede.
 3. Atunci când vorbim de îngrijirea unghiilor este bine să ştiţi că de sănătate unghiilor voastre ține și întreţinerea cuticulelor. Nu vă tăiaţi pielita şi nici nu le împingeţi prea mult către rădăcină.
 4. Cumpărați-vă un ulei special pentru cuticule. Dacă găsiţi unul pe bază de ulei de argan ar fi excelent. Acest tip de produs creşte rezistența unghiilor şi le menţine sănătoase fără să aplicaţi ulterior lacuri pentru întărirea unghiilor.
 5. Tăiaţi unghiile corect. Este recomandat să le tăiaţi drept ca să preveniţi apariţia unghiilor încărnate şi a altor infecţii. În ceea ce priveşte pilirea unghiilor, nu le piliţi printr-o mişcare stânga-dreapta, ci într-o singură direcţie, ca să nu le exfoliaţi.
 6. Nu faceţi excesuri cu oja/lacul transparent. Lăsaţi unghiile să respire. Dacă folosiţi astfel de produse fără pauze riscaţi să reduceţi din rezistenţa unghiilor. De asemenea, evitaţi pe cât de mult posibil folosirea de produse de îndepărtare a ojei care conţin formaldehida deoarece usucă unghia foarte tare.
 7. Dacă aveţi unghiile moi care au tendinţa de a se crăpa uşor, la orice efort, sau pur şi simplu nu cresc, le puteţi înmuia în ulei de măsline uşor încălzit. Este suficient să apelați la acest tratament o dată sau de două ori pe săptămână.
 8. Pe cât posibil, evitaţi unghiile false. Sunt o soluţie simplă şi îngrijită, dar unghia naturală nu poate “respira” şi, cu timpul, îşi va pierde luciul natural. De asemenea, unele femei sunt alergice la substanţa adezivă folosită pentru fixarea lor.

Şi cel mai important aspect: folosiţi o cremă puternic hidratantă pentru mâini şi unghii

RECOMANDARE COSMETICE BIO

Eu vă recomand o cremă pentru mâini şi unghii bio de la PHYT’S pe care o gasiți aici. Masaţi fiecare unghie cu grijă şi nu uitaţi de zona cuticulelor! Este o cremă care ţine locul a trei tratamente pentur mâini şi unghii.

Îngrijirea unghiilor – ce trebuie să facem pentru a le menţine sănătoase

Cremă pentru mâini şi unghii bio de la PHYT’S

Vă protejează mâinile în fața temperaturilor ridicate sau extrem de scăzute, regenerează epiderma dar şi textura exterioară a unghiilor, redă strălucirea naturală a pielii, vă întăreşte unghiile şi grăbeşte procesul de creştere întrucât are la bază ingrediente foarte bogate în vitamine şi minerale.

Ce conţine?

 • Ulei de ricin (indicat de folosit pentru unghiile care au tendinţa să crape la nici două săptămâni de la tăiere este indicat şi pentru a grăbi procesul de creştere al părului său a sprâncenelor).
 • petit grain
 • santal
 • siliciu
 • lămâie (să ştiţi că puteţi încerca acasă şi un tratament pentru îngrijirea unghiilor pe bază de lămâi: stoarceţi o lămâie şi ţineţi unghiile în acest suc timp de 5-10 minute)
 • ulei de palmier (care hidratează atât pielea, cât şi unghiile)
 • alună (care le redă strălucirea)
 • lavandă
 • rozmarin

Voi ce produse folosiţi pentru îngrijirea unghiilor?