Hidratarea mâinilor iarna

7

Hidratarea mâinilor iarna trebuie să fie pentru orice femeie una dintre cele mai importante preocupări dacă vrem să avem o piele frumoasă, sănătoasă şi cât mai tânără. Şi de este atât de important? Pentru că iarna mâinile sunt cele mai expuse şi cel mai agresate de temperaturile scăzute.

CE TREBUIE SĂ FACEM

Lipsa mănuşilor, hidratarea mâinilor iarna cu produse care nu corespund tipului de piele şi afecţiunilor noastre, dar şi expunerea lor la un efort prelungit acasă (spălatul vaselor sau a covoarelor) duce la îmbătrânirea prematură a pielii, la înăsprirea ei şi chiar la iritaţii şi crăpături dureroase.

Pentru că mâinile devin uscate, trebuie să aveţi la voi o cremă hidratantă care să vă calmeze pielea şi să o facă elastică. Aplicaţi crema ori de câte ori simţiţi un disconfort la nivelul mâinilor care se manifestă prin usturime sau înţepături.

Hidratarea mâinilor iarna presupune şi alegerea corectă a săpunului. Este bine să renunţaţi la săpunuri care nu sunt cremoase şi hidratante cu pielea voastră.

RECOMANDARE COSMETICE BIO

1. Eu vă recomand un săpun pe bază de ulei de argan și unt de shea despre care v-am vorbit aici. Este un produs bio, foarte hidratant care curăţă bine epiderma şi în acelaşi timp previne uscarea mâinilor expuse la intemperii. De asemenea, puteţi opta pentru un săpun de alep. Tot un produs bio pe bază de ulei de măsline şi ulei de boabe de dafin, recomandat pentru toate tipurile de piele, în special pentru pielea uscată, sensibilă sau iritată.

2. Hidratarea mâinilor iarna nu este completă dacă nu includeţi în podusele cosmetice de îngrijire şi o cremă de mâini sau o loţiune care să vă elasticizeze pielea şi să o facă din nou strălucitoare şi fină.

 

Hidratarea mâinilor iarna

Cremă de mâini bio cu ulei de argan şi unt de shea de la Douce Nature

Eu folosesc de mult timp o cremă de mâini bio cu ulei de argan şi unt de shea. Crema este produsă de Douce Nature, este o cremă hidratantă şi reparatoare şi se adresează persoanelor cu mâini uscate. Eu am găsit-o aici.

V-aţi dat seama probabil că am dezvoltat o pasiune pentru uleiul de argan şi untul de shea, două produse bio. Şi asta pentru că regenerează rapid aspectul exterior al epidermei, calmează iritaţiile şi cicatrizează rănile. Mai mult decât atât, atât uleiul de argan, cât şi untul de shea care se regăsesc în creme, loţiuni, geluri şi şampoane au efect de catifelare şi de întinerire a pielii.

INGREDIENTE

Acum să vă spun ce mai are în compoziţie această cremă, încât uneori îmi stârneşte apetitul pentru dulciuri: arome orientale și vanilate.

ATENŢIE!: evitaţi cremele pe bază de apă, deoarece particulele de apă în contact cu frigul au efecte dăunătoare asupra pielii mâinilor.

În plus, când veniţi de afară şi intraţi la căldură cu mâinile îngheţate nu le băgaţi sub jetul de apă fierbinte. Aşezaţi mâinile sub un jet de apă la temperature camerei, după care folosite apă călduţă, dar niciodată fierbinte.

Voi cum vă hidratați mâinile în sezonul rece?