Ceaiuri anti-stres

11

Ceaiuri anti-stresFie că e din cauza numărului mare de ore muncite şi a task-urilor care nu suportă amânare, fie de problemele de care ne lovim zilnic, stresul apare și este parte din viaţa noastră. Chiar dacă nu ne place să o recunoaştem, ne stresăm prea mult şi prea des. Şi cum e greu să frânezi un astfel de comportament, e bine măcar să îi vii de hac cu ceaiuri anti-stres.

Starea de stres e greu de definit. La fiecare, stresul se manifestă diferit. Prin stări de anxietate, gură uscată, emoţii, puls accelerat, muşchi încordaţi. De cele mai multe ori poate fi combătută prin mișcare, dar cum mulţi dintre noi nu avem timp de exerciţii fizice sau de mers la sală, cea mai bună soluţie este dată tot de ceaiuri.

Ceaiuri anti-stres

CEAI DE MUŞEŢEL

Ca să ne liniştim e bine să consumăm un ceai de muşeţel. Are proprietăţi sedative, relaxante și antidepresive. În plus, dacă aveţi probleme cu somnul din cauza stresului, ceaiul de muşeţel este un foarte bun antidot. Vă scapă de insomnie şi vă relaxează stomacul şi digestia.

CEAI DE MENTĂ

Cel mai mare beneficiu adus de ceaiul de mentă este că atenuează durerile de cap. Este indicat de folosit în caz de greţuri (generate de emoţii şi stări de anxietate), dar şi pentru eliminarea stării de oboseală care se instalează mai ales pe timp de iarnă.

CEAI DE VALERIANĂ

Este un ceai care calmează nervii şi stările de nervozitate. Specialiştii îl recomandă atât pentru tratarea tahicardiei, a tulburărilor psihice, stresului, oboselii şi migrenelor, cât şi în cazul stărilor de nervozitate sau frică. Mai mult, i-a fost demonstrată şi capacitatea de creştere a puterii de concentrare. Se poate găsi şi sub formă de pilule.

CEAIUL DE ROINIŢĂ

Elimină stresul, îmbunătăţeşte memoria şi tratează depresiile cauzate de suprasolicitarea cotidiană.

Pe lista cu ceaiuri anti-stres am mai notat şi ceaiul verde, datorită conţinutului de teanină, un ingredient care calmează nervii. Atenţie însă! Ceaiul verde conţine cafeină, iar dacă nu îl consumaţi cu regularitate şi alegeţi să îl beţi seara riscaţi să nu dormiţi toată noaptea.

Înainte de a consuma ceaiuri anti-stres este bine să vorbiţi cu un medic specialist, mai ales dacă stările de stres şi nervozitate sunt de lungă durată.

Cum obișnuiți să vă destresați? Cu mișcare, ceaiuri, întâlniri cu prietenii, cafele?

sursa foto: http://blog.tauedu.org