Ceai de mușețel impotriva stresului

0

Ceai de musetelCEAIUL DE MUȘEȚEL

Pagini de jurnal

Nu ştiu ce faceţi voi atunci când sunteţi stresate şi aveţi nevoie ca ziua să fie mai lungă de 24 de ore, însă eu le-am încercat pe toate: sport, ciocolată, salate, fructe şi legume şi ceaiuri.

Recunosc, cel mai bine m-am simţit alergând sau mergând cu bicicletă, dar la fel de bine m-am împăcat şi cu ceaiurile. Am încercat o întreagă paletă de ceaiuri antistres (la recomandarea unui prieten), însă numai unul şi-au făcut efectul: ceaiul de muşeţel.

Pe lângă faptul că ceaiul de muşeţel este bine de folosit pentru a trata infecţiile uşoare ale pielii, coşurile şi iritaţiile şi pentru a nu avea probleme cu digestia, ceaiul de muşeţel înlătură stresul si stările de anxietate.

Când am cumpărat de la plafar un pachet cu ceai de muşeţel mi s-a spus să consum câte o ceaşcă de 3 ori pe săptămână. Vă precizez că eram într-o perioadă în care serviciul, examenele şi lucrarea de final de master mă presau zilnic. Am respectat indicaţiile doamnei de la plafar şi am constatat că în serile în care consumam ceai de muşeţel muşchii mi se relaxau şi dispărea şi acea stare de nervozitate. Ba chiar au dispărut şi durerile de cap care apăreau peste zi din cauza oboselii.

Şi cum toate sunt legate între ele, ceaiul de muşeţel mi-a redat capacitatea de atenţie şi de răspuns. Da, pe asta nu aţi mai auzit-o. De ce? Pentru că nemaifiind obosită şi mereu recalcitranta, am putut să mă concentrez mult mai bine şi şă fiu atentă la detaliile pe care mă obişnuisem să le ignor.

Iar dacă vi se pare monoton, puteţi să recurgeţi la artificiul meu: peste ceaiul de muşeţel adăugați la fiert şi o linguriţă de ceai de fructe de pădure sau cireşe amare. Un deliciu!

Şi încă ceva..nu ai cum să nu-l ţii aproape mai ales atunci când ştii că dacă îţi clăteşti tenul în fiecare seară cu o căniță de ceai de muşeţel, vei avea o piele mult mai curată şi mai fină.