Bananele, cele mai recomandate fructe în curele de slăbire

12

Bananele se numără printre cele mai nutritive fructe pe care le consumăm, întrucât sunt bogate în vitamine (acid folic, vitamina C, A, E, B6), minerale (potasiu, sodiu, fier, calciu, magneziu, cobalt, fosfor, zinc, crom), zaharuri, fibre şi proteine.

Tocmai de aceea, bananele sunt recomandate persoanelor care ţin cure de slăbire. Ele elimină riscul de devitaminizare şi demineralizare a organismului, hrănesc organismul şi îl energizează.

Cum te ajută bananele să slăbeşti?

Dacă sunteţi în perioada în care vreţi să daţi jos câteva kilograme puse pe timpul iernii şi v-aţi decis asupra dietei, vă recomand să nu uitaţi şi de banane. Bananele sunt pline de nutrienţi care ajută la menţinerea unui nivel excelent de energie şi vitalitate. Sunt sărace în calorii şi grăsimi. O banană de 170 de grame are 89 de calorii. În plus, are şi un conţinut ridicat de apă şi de potasiu.

Bananale ne ajută să ne hrănim organismul cu multă energie, mai ales în această perioadă când începem să facem mai multă mişcare şi să ne solicităm organismul atât fizic, cât şi psihic. Asta pentru că bananele conţin trei zaharuri naturale – sucroză, fructoză şi glucoză, combinate cu fibre.

Cercetătorii ne recomandă ca înainte de a face mişcare să consumăm o banană. Ei au demonstrat că numai două banane ne oferă destulă energie pentru un efort fizic extenuant de 90 de minute.

Alte benficii ale bananelor pentru organismul nostru

 • îmbunătăţesc puterea de concentrare, de atenţie şi de reţinere
 • reglează tranzitul intestinal
 • vindecă arsurile stomacale (recomandate în cazul persoanelor care suferă de gastrită sau ulcer)
 • calmează sistemul nervos datorită conţinutului ridicat de vitamine din complexul B
 • previn instalarea stării de anxietate şi stres
 • tratează oboseala
 • tonifică musculatura
 • tratează ANEMIA
 • sunt recomandate copiilor în perioada de creştere
 • protejează sistemul osos (previn instalarea osteoporozei)
 • sunt excelente pentru ten (vedeţi aici la ce măşti puteţi apela acasă)

În plus, bananele reprezintă una dintre cele mai bune surse de potasiu, un mineral care menţine în parametri normali presiunea sanguină şi funcţiile inimii. O banană pe zi ajută la creşterea presiunii sanguine şi vă protejează împotriva ateroscrelozei.

Ştim că morcovii consumaţi cu regularitate ne îmbunătăţesc vederea, dar ştiaţi că şi bananele au acelaşi efect? Bananele previn pierderea vederii la persoanele în vârstă. Prin urmare, alături de mere, morcovi, citrice sau fructe de pădure, bananele ne ajută să ne menţinem sănătoşi şi energici toată ziua.

Şi încă ceva, aşa ca pe final de articol.

Bananele sunt folosite şi pentru vindecarea mahmurelei. Cum putem face asta? Băgaţi la blender două banane, peste care adăugaţi o linguriţă de miere de albine. Banana calmează stomacul şi, cu ajutorul mierii, ridică nivelul zahărului din organism, în timp ce laptele calmează şi rehidratează corpul.