Avocado – sursa ta de sănătate şi frumuseţe

0

Remedii naturiste cu avocadoCând mi-am propus să urmez un tratament pentru ca pielea mea să arate cât mai tânără, catifelată şi hidratată, am fost sfătuită să recurg la un remediu naturist pe bază de avocado.

Şi uite aşa am făcut o adevărată pasiune pentru fruct, indiferent de modul în care îl consum: ceai, în salată, ca gustare si desert sau chiar în diverse combinaţii pentru măşti de păr şi de corp.

Avocado este bogat în vitamine (A, B1, B2 şi B6) esenţiale pentru metabolism şi pentru sistemul imunitar şi este o sursă foarte bună de acizi graşi, care vă vor proteja împotriva cancerului de sân şi vă vor menţine colesterolul sub control.

Datorită acizilor graşi din compoziția sa, fructul de avocado este preferat de noi fetele mai ales atunci când avem pielea uscată şi lipsită de strălucire. O jumătate de fruct consumată pe zi ne asigură o piele hidratată şi fină. Şi încă ceva: e foarte bun în cazul dietelor.

Remedii naturiste cu avocadoAvocado pentru un ten luminos

Ce face avocado pentru tenul tău? Mai bine te întrebi ce nu face. Pentru că o simplă mască de faţă făcută acasă din avocado îţi va curăța tenul şi treptat vei vedea că pielea sensibilă îşi recapătă din fermitate, iar accentuarea ridurilor va fi încetinită.

Îţi trebuie un avocado, pe care să-l decojești, şi 2 linguri de ulei de măsline. Fructul trebuie pasat foarte bine până când devine o cremă, peste care se adaugă uleiul de măsline şi se amestecă bine. Pasta se aplică, ulterior, pe tenul uscat. Pentru mai mult confort, putem tăia două felii de castravete pe care să le ţinem pe ochi, timp de 10 minute, cât timp masca îşi face efectul. Apoi, fața se clăteşte cu apă călduţă.

Remedii naturiste cu avocadoAvocado pentru un păr sănătos

Avocado este o adevărată comoară pentru persoanele cu părul sensibil şi vârfurile despicate. Datorită acizilor graşi, fructul acţionează imediat asupra scalpului şi a firelor de păr, pe care le întăreşte şi le conferă strălucire.

Masca cu avocado pentru păr necesită un fruct foarte bine copt, care trebuie pasat şi amestecat cu două linguri de ulei de măsline şi încă una de miere de albine. Aceasta pastă se aplică pe părul uscat şi se lasă aproximativ 30 de minute.

Sper că am reușit să vă conving că avocado ne pune în valoare frumusețea și ne ajută să ne menținem dinamice în fiecare zi !