Am scos de la naftalină paltoanele, căciulile şi mănuşile. Cu alte cuvinte, avem grijă de exteriorul nostru. Dar de interior, adică de organism, avem grijă la fel de mult? Eu una am început să beau mai multe ceaiuri, să mănânc mai multe citrice şi să consum miere de albine.
De ce miere de albine?
Are un conţinut special de vitamine, minerale şi aminoacizi care vă feresc de toate neplăcerile ierii. Este indicată în tratarea gripei şi a răcelilor, ameliorează durerile de gât şi desfundă nasul.
Două-trei linguriţe de miere de albine în fiecare zi reprezintă o sursă sigură de vitamine şi energie. Nu vă temeţi că vă veţi îngrăşa: o linguriţă de miere de albine are doar 22 de calorii.
Când se consumă
Dacă vreţi să vă protejaţi organismul de răceli şi viroze, atunci este bine să consumaţi o linguriţă de miere de albine seara, care vă va ajuta să vă treziţi mult mai odihnite, şi o linguriţă dimineaţa, înainte de micul-dejun, pentru a vă revigora corpul şi pentru a începe o nouă zi cu foarte multă energie.
Consumul regulat de miere de albine îmbunătăţeşte eficiența sistemul imunitar şi creşte capacitatea organismului de a face faţă bacteriilor şi virusurilor specifice perioadei reci. În plus, mierea de albine are efect antibacterian atât intern, cât şi extern, ajutând organismul să se vindece mai repede.
Iar dacă sistemul vostru imunitar va creează probleme şi de multe ori vă apăr eczeme sau herpesuri, proprietăţile curative ale mierii de abine vor grăbi procesul de cicatrizare şi dezinfectare.
Tipuri de miere de albine
Ştiaţi că există peste 25 de tipuri de miere de albine?
Pornind de la cele clasice de tei, salcâm, polifloră, de afine şi de mure şi ajungând până la cele excentrice şi care nu se găsesc în orice magazin, cum ar fi: miere de rozmarin, lavandă, castan, coriandru, avocado, portocale, eucalipt, mentă sau măr.

Şi tot din categoria “excentricelor”, în urmă cu două săptămâni, am dat peste un nou sortiment de miere de albine. Este o miere de albine bio de flori sălbatice de la Euro-Nat France. Recunosc că până atunci devoram doar mierea de tei sau salcâm cumpărată de mama.
Să vă spun câte ceva despre mierea de albine bio de flori sălbatice:
– este recoltată într-o rezervaţie naturală din sudul Spaniei;
– are culoarea chihlimbarului;
– aroma este una fructată şi uşor acidulată;
– gustul îmi aduce aminte de copilărie şi de joacă (cred că din cauza fructelor);
– este mult mai densă şi consistentă decât produsele noastre tradiţionale;
– este şi uşor mai dulce decât mierea de salcâm sau cea de tei;
– aroma fructată se resimte foarte bine şi intens şi în ceai, dar şi în lapte.
Voi consumaţi miere de albine? Cam cât de des?
sursa foto 1: www.gayatriorganic.com
Stiu ca este foarte sanatoasa si sincer in ultima vreme nu prea mai imi lipseste din frigider. Mananc dimineata cu unt. Si o mai folosesc la prajituri in loc de zahar.
Stii cum o mai prepar eu? Cumpar vara catina, o curat de codite si crengute si o pun pentru iarna cu miere de albine. Si cum da frigul iau in fiecare dimineata si seara cate o lingurita de catina cu miere de albine. E foarte buna si sanatoasa.
Nu stiam ca mierea de albine are asa putine calorii, eu o folosesc uneori pentru indulcirea ceailului, desi, de obicei il prefer natural, fara nimic in el. Nici lamaie nu pun in ceai.
Lapte nu beau pentru ca nu-mi face bine, asa ca, daca ar fi sa apreciez, mananc miere de cateva ori pe an. 🙂 Doua trei ori. 😀
Nici eu nu consum lactate, Nice, dar ceaiul il beau intotdeauna cu miere de albine.
Si vorba Larisei, la unele prajituri in loc de zahar pun miere de albine. E mult mai aromata si fina.
Nu consum foarte des miere, mi se pare prea…dulce 😀 Ceaiul îl beau simplu, îi simt mai bine gustul aşa.
Ca sa nu mai simt gustul ala atat de dulce, imediat dupa ce iau o lingurita de miere de albine, beau o jumatate de canita de apa.
Este adevarat DAR si mierea trebuie consumata adecvat :))) rad pentru ca mi-am amintit cazul unui tip care-a mancat zilnic miere cu merisoare pentru ca auzise ca sunt bune pt imunitate , dimineata pe stomacul gol. ….Tipul era diabetic si habar nu avea, dupa vreo luna a ajuns la spital
Clar, cei diagnosticati cu diabet sau alergii nu au voie sa consume miere de albine, dar in rest, doua lingurite pe zi nu fac rau.
Mie-mi place mult mierea si de fiecare data imi aduc din romania . Aici e mai scumpa. Si nici nu-s sigura de provenienta
Te inteleg!
Uite, eu mi-as dori tare mult sa pot degusta miere de lavanda sau de rozmarin. Gustul trebuie sa fie tare interesant, dar nu stiu unde se gaseste in Romania. Pana acum, nu am reusit sa dau de niciun magazin sau site care sa comercializeze aceste produse.
Încearcă la magazinele naturiste sau la târgurile cu produse tradiţionale. Şi mai găseşti şi online, de exemplu pe http://biobunatati.ro 🙂
Mc tare mult, Andra! Abia astept sa o degust!