Consumul de miere de albine alungă răcelile

Consumul de miere de albine alungă răcelile

Am scos de la naftalină paltoanele, căciulile şi mănuşile. Cu alte cuvinte, avem grijă de exteriorul nostru. Dar de interior, adică de organism, avem grijă la fel de mult? Eu una am început să beau mai multe ceaiuri, să mănânc mai multe citrice şi să consum miere de albine.

De ce miere de albine?

Are un conţinut special de vitamine, minerale şi aminoacizi care vă feresc de toate neplăcerile ierii. Este indicată în tratarea gripei şi a răcelilor, ameliorează durerile de gât şi desfundă nasul.

Două-trei linguriţe de miere de albine în fiecare zi reprezintă o sursă sigură de vitamine şi energie. Nu vă temeţi că vă veţi îngrăşa: o linguriţă de miere de albine are doar 22 de calorii. 

Când se consumă

Dacă vreţi să vă protejaţi organismul de răceli şi viroze, atunci este bine să consumaţi o linguriţă de miere de albine seara, care vă va ajuta să vă treziţi mult mai odihnite, şi o linguriţă dimineaţa, înainte de micul-dejun, pentru a vă revigora corpul şi pentru a începe o nouă zi cu foarte multă energie.

Consumul regulat de miere de albine îmbunătăţeşte eficiența sistemul imunitar şi creşte capacitatea organismului de a face faţă bacteriilor şi virusurilor specifice perioadei reci. În plus, mierea de albine are efect antibacterian atât intern, cât şi extern, ajutând organismul să se vindece mai repede.

Iar dacă sistemul vostru imunitar va creează probleme şi de multe ori vă apăr eczeme sau herpesuri, proprietăţile curative ale mierii de abine vor grăbi procesul de cicatrizare şi dezinfectare.

Tipuri de miere de albine

Ştiaţi că există peste 25 de tipuri de miere de albine?

Pornind de la cele clasice de tei, salcâm, polifloră, de afine şi de mure şi ajungând până la cele excentrice şi care nu se găsesc în orice magazin, cum ar fi: miere de rozmarin, lavandă, castan, coriandru, avocado, portocale, eucalipt, mentă sau măr.

Consumul de miere de albine alungă răcelile
Miere de albine bio de flori sălbatice de la Euro-Nat France

Şi tot din categoria “excentricelor”, în urmă cu două săptămâni, am dat peste un nou sortiment de miere de albine. Este o miere de albine bio de flori sălbatice de la Euro-Nat France. Recunosc că până atunci devoram doar mierea de tei sau salcâm cumpărată de mama.

Să vă spun câte ceva despre mierea de albine bio de flori sălbatice:

–          este recoltată într-o rezervaţie naturală din sudul Spaniei;

–          are culoarea chihlimbarului;

–          aroma este una fructată şi uşor acidulată;

–         gustul îmi aduce aminte de copilărie şi de joacă (cred că din cauza fructelor);

–         este mult mai densă şi consistentă decât produsele noastre tradiţionale;

–          este şi uşor mai dulce decât mierea de salcâm sau cea de tei;

–          aroma fructată se resimte foarte bine şi intens şi în ceai, dar şi în lapte.

Voi consumaţi miere de albine? Cam cât de des?

sursa foto 1: www.gayatriorganic.com


Postari asemanatoare

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Când suferi de un ten sau păr gras trebuie să îţi alegi cu mare grijă produsele cosmetice. Pornind de la șamponul şi balsamul de păr şi până la cremele de faţă, pudrele, fondul de ten şi fardul de pleoape. Remedii şi tratamente pentru a combate […]



12 thoughts on “Consumul de miere de albine alungă răcelile”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *