Se apropie Crăciunul. Asta înseamnă că nu se face căldură doar în casele noastre, ci şi în cuptor. Prăjituri, cozonaci, preparate de carne şi alte delicate, toate așteaptă să fie degustate și lăudate. Pentru un gust cât mai bun avem nevoie de condimente de Crăciun. Aşa îmi place să le numesc, deşi le folosesc cu drag şi în celelalte zile ale anului.
Am făcut o listă cu condimente de Crăciun, pe care sunt bucuroasă să o completez cu ajutorul vostru.
Îmi place foarte mult ghimbirul. Eu îl folosesc în formă proaspătă, dar îl puteţi găsi şi sub formă de praf sau chiar conservat. La ce îl puteţi folosi? Îl puteţi adăuga în sucuri de fructe, în iaurt, fursecuri, prăjituri şi bineînţeles, în supe.
Când mă gândesc la condimente de Crăciun, îmi vine în minte scorțioșoara. Nu există Crăciun fără scorţişoară. Cel puţin, aşa îmi place să cred. O găsiţi sub formă de praf sau ca baton şi o puteţi adăuga la produse de patiserie, plăcinte, ciocolată caldă, supe şi tocănite. Delicios, nu?
Tot pe lista cu arome savuroase găsim şi cuişoarele. Condimente de Crăciun extrem de aromate, aşa că atenţie la cantitatea folosită. Doar un vârf este suficient pentru a condimenta pâinea, preparatele din pește şi dulciurile.
Şi nu uitaţi, dacă vă place lichiorul de ouă, presaraţi şi puțină nucşoară, pentru o aromă mai mult decât intensă. Atenţie însă! Nucşoarele sunt condimente de Crăciun foate aromate, aşa că este suficient să presăraţi peste vinul fiert, prăjituri, preparate din peşte şi pâine doar un vârf de cuţit.
Voi ce condimente de Crăciun folosiţi?
Tot cam aceleasi…scortisoara, nucsoara, cuisoare, dar scortisoara este musai, mai ales pentru turta dulce si vinul fiert. As mai adauga si anasonul 🙂
Cum am putut uita de anason? Mc tare mult, Larisa.
Scorţişoară şi cardamon! Îmi plac la nebunie în combinaţie cu cereale, lapte şi migdale 🙂
Numai bun pentru mic-dejun.
„Reteta” asta merge si seara, la o intalnire cu fetele. 🙂
Eu nu sunt pasionata de gatit, asa ca nu folosesc condimente pentru prajituri, nici cu ocazia Craciunului si nici cu alta ocazie. De fapt, nu prea imi plac condimentele in general. Iar scortisoara, desi e favorita tuturor, mie nu-mi este deloc draga. Tin minte ca am cumparat odata un cappucinno care avea presarat scortisoara deasupra. Cand am simtit gustul mi s-a facut rau. Nu l-am putut bea…
Eu am scris, inainte de summerday, cu Dragos, actualul meu coleg de blog, pe un alt site. Timp de trei ani de zile…
Mereu imi spunea: Nice, tie nu-ti place nimic. :))
Evident ca-mi plac multe, doar ca pasiunile mele nu coincid cu ale bloggerilor. Imi dau tot mai des seama ca sunt diferita de ei. 😛 Chiar am facut o serie de articole pe aceasta tema. 😀
Bine as fi putut sa mint, ca sa par ca sunt ca ceilalti, dar nu-mi sta in caracter. 🙂
Nice, eu ma bucur ca esti sincera. Stii tu, am scris eu ca apreciez foarte mult sinceritatea si ii respect pe oamenii care au pareri ferme.
Tocmai de aceea, ma bucur ca te cunosc si ca ne citim reciproc. Multumesc mult!
Mie imi place scrortisoara in cacao cu lapte, in vin fiert, in prajitura cu mere! e aroma iernilor mele
Mi-ai fact pofta de placinta cu mere si scortisoara. A trecut ceva timp de cand nu am mai degustat asa ceva.
Eu ador toate condimentele enumerate de tine, si nu numai! Am un dulap plin cu condimente, mai multe ca ceaiurile :-))
Dar bineinteles, pe toate am inceput sa le plac de cand le-am intalnit in ceaiuri, in diferite combinatii.
Acum tocmai ce am terminat de baut un ceai cu ghimbir. Simt ca iau foc, dar simt si cat bine-i face organismului. 😛
Da, e foarte bun ceaiul cu ghimbir, mai ales in perioada asta.