Nu ştiu cât de mult vă interesează subiectul “coafarea părului în sezonul rece”, dar mă gândeam zilele trecute că nu ar strica să vorbim despre asta mai ales că ne apropiem de Revelion.
Coafarea părului nu înseamnă doar o programare la stilist, ci înseamnă fiecare gest pe care îl facem zilnic pentru a arăta mai bine şi pentru a ne simţi frumoase. Îl tapezi, îl ondulezi/îndrepţi, îl dai cu fixativ, spumă, gel sau alte produse cosmetice? Atunci e clar: îl poţi coafa şi singură, acasă, în funcţie de dorinţe, timp şi ocazii.
Coafarea părului în sezonul rece ridică însă mai multe probleme.
Pasul I
Părul nostru se deshidratează puternic la temperaturi scăzute. Tocmai de aceea trebuie să avem grijă să îl protejăm nu numai cu o glugă/căciulă/fes, ci să îi protejăm şi vârfurile băgându-le în interiorul hainei – poate părea inestetic, dar gândiţi-vă cât de mult bine îi faceţi, ferindu-l de umezeală şi ger.
Pasul II
Nu e recomandat ca pe timp de iarnă să folosim zilnic spume de păr, geluri şi produse care fixează coafura. Nu numai că aceste produse cosmetice vor fi alterate de şocurile termice, dar nici nu ne vor asigura aspectul dorit. În plus, coafarea părului are şi riscurile ei, mai ales în această perioadă. Riscăm să nu ne dăm seama că părul nostru nu s-a uscat şi ne putem alege cu răceli şi sinuzite de toată frumuseţea.
Dacă obişnuiţi să îl tapaţi zilnic, înainte de a pleca la serviciu sau facultate, sau dacă obişnuiţi să îi cosmetizaţi forma cu ajutorul periilor rotative, a ondulatorului sau a plăcii de întins părul, este bine să răriţi aceste şedinţe de înfrumuseţare. Nu uitaţi, iarna, părul vostru este cel mai agresat, iar voi trebuie să îl menajaţi, prin mai puţin efort şi o mai mică expunere.
Pasul III
Coafarea părului necesită cunoaşterea exactă a tipului de păr şi a produselor pe care le agreaţi. E bine să vă cumpăraţi de fiecare dată doar produsele cărora le sunteţi fidele. Aşa veţi fi sigure că părul vostru nu se îngraşă, firele nu se despică înainte de vreme, iar culoarea vopselei se menţine la fel de bine ca şi în celelalte perioade ale anului.
De fiecare dată când vorbesc despre îngrijirea şi coafarea părului, menţionez uleiul de argan. Nu am făcut o obsesie pentru el, ci este un produs foarte bun pentru scalp şi păr: vă întăreşte firele de păr, îi redă părului strălucirea şi îl ajută să se hidrateze foarte bine, mai ales în sezonul rece.
RECOMANDARE COSMETICE BIO
Am primit recent un gel bio coafant, de la Douce Nature. Nu pot să spun că mi-l doream, însă persoana care mi l-a făcut cadou ştia că am mai folosit produse cosmetice bio de la Douce Nature şi că am fost mulțumită de ele. De altfel, sunt mulţumită şi de gelul coafant bio.
APLICARE
Am ales să îl aplic pe părul uscat (se poate aplica şi pe cel ud). Evit rădăcinile, aşa se indică şi pe eticheta produsului, şi apoi îl usuc cu feonul. Gelul coafant bio de la Douce Nature are în compoziţia sa ulei de jojoba şi aloe vera. Două produse care hidratează părul, îl hrănesc eficient şi îi redau strălucirea.
Ce îmi place la el:
- Nu îmi încarcă părul inutil;
- Are efect de volum și strălucire;
- Nu se strânge/brânzeşte;
- Rezistă aproximativ 7-8 ore în formă intactă;
- Nu este dur cu părul sau scalpul – nu îl simţi greoi, incomod;
- Nu îngraşă în exces părul;
- Are un miros foarte plăcut, uşor primăvăratic
Voi vă coafaţi iarna? Cum vă dezmierdaţi părul?
sursa foto: mag.thedollsfactory.com
In sezonul rece prefer sa nu-l coafez deloc, rar cand il ondulez pentru ca am inceput sa port ceva pe cap(de obicei un fular) si pana la serviciu parul mi se turteste(isi pierde volumul si aspectul creat prin coafare). Il spal si ii aplic doar o masca cu ulei de argan si il las drept, natural.
Nice, pentru asta ai o ciocolata de la mine. Ma bucur tare mult sau aud ca porti o caciula. Pana acum 3 ani nu purtam nici eu pentru ca „nu ma avantaja”. Pana cand s-a prins de mine o raceala draguta.
Anul trecut mi-am cumparat o caciula din blana de vulpe, modelul ala rusesc, pe care il tot afisa prin videoclipuri Ana Lesko. A nu se intelege ca imi place de moldoveanca, pur si simplu nu stiu cum se numeste modelul caciulii :))
Eu am purtat in ultimii ani parul destul de lung insa de curand m-am decis pentru o tunsoare mai scurta. Astfel este mult mai usor ingrijit si de coafat , desi nu acesta a fost principalul motiv pt care am taiat parul, ci doar ca aveam nevoie de o schimbare :)).
De obicei nu-l coafez, decat pentru ocazii speciale (probabil o voi face pt sarbatori), il port drept, natural, un pic aranjat cu peria si cu feonul, plus foarte putin fixativ.. Apoi iarna mai port caciula si degeaba il coafez ca se turteste :)).
Ca produse de ingrijire mai imi cumpar diverse masti, pt hidratare sau regenarare, insa ce nu-mi place este ca lasa parul foarte foarte moale, iar parul meu este oricum natural mult prea fin si foarte drept.
Nici nu stii ce satisfactie mare am cand aud ca va protejati parul cu o caciula sau un fes.
Larisa, pana anul trecut si eu am avut parul foarte lung, dar am decis sa fac o schimbare: m-am tuns bob. Ma avantajeaza, e usor de coafat si de intretinut. De fapt, nu fac altceva decat sa il usuc bine si ii indrept, uneori, varfurile in partea din fata pentru a se evidentia mai bine modelul.
Ma gandeam la o masca potrivita pentru tipul tau de par, moale, si cred ca asta este una potrivita:
cateva picaturi de ulei de ricin, ulei de masline, vitamina A uleioasa si 2 galbenusuri de ou. Se foloseste masca o data la doua saptamani. Stiu ca are ca efect intarirea firului de par si regenerarea lui.
Daca incerci masca, m-as bucura sa imi spui daca a dat roade ca sa o pot recomanda mai departe.
Eu iarna nu imi fac cine stie ce coafuri pentru ca port tot timpu caciula cand ies din casa. Oricat as arata de ciudat, prefer asta in loc sa ma congelez :)). De aceea nu folosesc produse gen spuma/gel/fixativ decat daca mi-e chiar absolut necesar (adica ies cu prietenii sau in club :P). In schimb, nu uit niciodata de balsam si am un ser special pentru varfuri. Plus ca, de cate ori am ocazia, imi fac o masca din ulei de masline si ou.
Andra, bine ai venit in gasca fetelor cu caciula!
Spuneai ca folosesti un ser pentru varfuri? Si eu folosesc unul pentru par, am sa scriu in curand despre el. De unde l-ai cumparat si cum actioneaza asupra varfurilor?
M-ai facut foarte curioasa.
Nici eu nu-l coafez sau ii fac ceva special. Il spal normal, aplic uneori balsam si-l las sa se usuce natural.
Mi-am dat seama ca parul meu a inceput sa se adapteze noului climat si nu mai este atat de „speriat” si nestatornic ca la inceput, de nu puteam sa ii dau o forma.
Mi-as dori sa am si mai multa grija de el, ca este foarte lung, dar orice pun pe el mi-l ingrasa instantaneu.
Raluca, ador parul lung. M-am tuns bob in urma cu vreo 11 luni si inca nu ma pot acomoda cu noul look.