Cele mai ciudate traditii de Ziua Indragostitilor

Cele mai ciudate traditii de Ziua Indragostitilor

Chiar daca de multe ori spunem ca Ziua Indragostitilor nu are nevoie de o zi anume pentru a fi sarbatorita, ne place sa fim in centrul atentiei. Fie ca e vorba de o cina in oras, un cadou mult visat sau o simpla floare si o sticla de vin in bucataria casei noastre, Ziua Indragostitilor nu trebuie sa treaca fara sa lase in inima noastra o amintire simpla, dar faina.

Sau macar un zambet. Asa ca astazi ne amuzam cu cele mai ciudate traditii si superstitii de Ziua Indragostitilor.

LA ROMANI….

La romani, de ziua Sfantului Valentin, inainte de culcare, fetele isi pun sub perna o floare de coada soricelului. Prima persoana pe care fata o va vedea cand va pleca de acasa va fi viitorul ei sot. Tot in aceasta noapte, fetele nemaritate trebuie sa inconjoare biserica de 12 ori, pentru a-si visa ursitul.

LA BRITANICI….

Potrivit traditiei anglo-saxone, de Ziua Indragostitilor, pe 14 februarie, pasarile isi aleg partenerii. Tocmai de aceea se spune ca prima pasare pe care va vedea o fata in aceasta zi ii va prevesti cu ce barbat se va casatori. Daca va vedea o mierla, destinul ii va aduce in cale un preot, macaleandrul un marinar, pasarile cu pene galbene un barbat bogat, vrabia un fermier, pasarile cu pene albastre un barbat vesel, porumbelul un barbat iubitor, iar daca va vedea o ciocanitoare va ramane nemaritata.

LA FRANCEZI….

In Franta a existat la un moment dat un obicei de Ziua Indragostitilor extrem de ciudat. Persoanele necasatorite obisnuiau sa iasa la fereastra si sa-si strige „jumatatea”. Barbatii, care nu reuseau sa fie cuceriti de femeile care ii strigau, le abandonau ulterior, iar femeile parasite se adunau intr-o piata publica unde dadeau foc fotografiilor cu barbatii respectivi.

LA SCOTIENI….

In Scotia, Ziua Indragostitilor este sarbatorita printr-un festival la care participa un numar egal de barbati si femei necasatorite. Fiecare persoana isi scrie numele pe un biletel. Toate biletelele cu nume de barbati sunt puse intr-o palarie, iar cele cu femei intr-o alta palarie. Ulterior, au loc extrageri in urma carora se formeaza cupluri. Acestea danseaza, fac schimb de cadouri si, in cele mai fericite cazuri, se casatoresc.


Postari asemanatoare

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Concurs: CÂŞTIGĂ alintul de primăvară!

Gata, a început şi luna femeilor! O lună cu flori, cadouri, ieşiri, alintături şi mult optimism. La Iaşi, s-a instalat primăvara aşa cum nu se putea mai bine: cu un soare generos şi cu multe canafuri în piept. Ca să fie bucuria completă m-am gândit […]

Cel mai fain Crăciun

Cel mai fain Crăciun

Avea să fie cel mai frumos Crăciun din ultimii 5 ani. Iubesc Crăciunul indiferent de locul în care îl petrec, de vreme sau de persoanele care mă fac să râd pe 25 decembrie. Însă anul ăsta s-a întrecut pe sine. A fost un Crăciun petrecut […]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *