Ceaiuri anti-stres

Ceaiuri anti-stres

Ceaiuri anti-stresFie că e din cauza numărului mare de ore muncite şi a task-urilor care nu suportă amânare, fie de problemele de care ne lovim zilnic, stresul apare și este parte din viaţa noastră. Chiar dacă nu ne place să o recunoaştem, ne stresăm prea mult şi prea des. Şi cum e greu să frânezi un astfel de comportament, e bine măcar să îi vii de hac cu ceaiuri anti-stres.

Starea de stres e greu de definit. La fiecare, stresul se manifestă diferit. Prin stări de anxietate, gură uscată, emoţii, puls accelerat, muşchi încordaţi. De cele mai multe ori poate fi combătută prin mișcare, dar cum mulţi dintre noi nu avem timp de exerciţii fizice sau de mers la sală, cea mai bună soluţie este dată tot de ceaiuri.

Ceaiuri anti-stres

CEAI DE MUŞEŢEL

Ca să ne liniştim e bine să consumăm un ceai de muşeţel. Are proprietăţi sedative, relaxante și antidepresive. În plus, dacă aveţi probleme cu somnul din cauza stresului, ceaiul de muşeţel este un foarte bun antidot. Vă scapă de insomnie şi vă relaxează stomacul şi digestia.

CEAI DE MENTĂ

Cel mai mare beneficiu adus de ceaiul de mentă este că atenuează durerile de cap. Este indicat de folosit în caz de greţuri (generate de emoţii şi stări de anxietate), dar şi pentru eliminarea stării de oboseală care se instalează mai ales pe timp de iarnă.

CEAI DE VALERIANĂ

Este un ceai care calmează nervii şi stările de nervozitate. Specialiştii îl recomandă atât pentru tratarea tahicardiei, a tulburărilor psihice, stresului, oboselii şi migrenelor, cât şi în cazul stărilor de nervozitate sau frică. Mai mult, i-a fost demonstrată şi capacitatea de creştere a puterii de concentrare. Se poate găsi şi sub formă de pilule.

CEAIUL DE ROINIŢĂ

Elimină stresul, îmbunătăţeşte memoria şi tratează depresiile cauzate de suprasolicitarea cotidiană.

Pe lista cu ceaiuri anti-stres am mai notat şi ceaiul verde, datorită conţinutului de teanină, un ingredient care calmează nervii. Atenţie însă! Ceaiul verde conţine cafeină, iar dacă nu îl consumaţi cu regularitate şi alegeţi să îl beţi seara riscaţi să nu dormiţi toată noaptea.

Înainte de a consuma ceaiuri anti-stres este bine să vorbiţi cu un medic specialist, mai ales dacă stările de stres şi nervozitate sunt de lungă durată.

Cum obișnuiți să vă destresați? Cu mișcare, ceaiuri, întâlniri cu prietenii, cafele?

sursa foto: http://blog.tauedu.org


Postari asemanatoare

Seminţele de susan, utile în curele de slăbire

Seminţele de susan, utile în curele de slăbire

Covrigi cu susan, pâinici cu susan şi salată cu seminţe de susan. Ne lovim atât de frecvent de seminţele de susan însă puţini ştim şi câte beneficii au aceste alimente pentru organismul nostru. Seminţele de susan reprezintă o sursă importantă de calciu, fibre şi alte […]

Quinoa – cereala care ne menţine tineri şi sănătoşi

Quinoa – cereala care ne menţine tineri şi sănătoşi

Quinoa este una dintre cele mai nutritive cereale cunoscute la această oră. Cu toate acestea, nu este un aliment popular în România şi se găseşte doar la magazinele naturiste şi bio din ţară. Quinoa se găseşte sub formă de seminţe, faină, paşte, lapte şi fulgi. […]



11 thoughts on “Ceaiuri anti-stres”

  • În general îmi place să beau ceaiuri când sunt liniştită, când am timp berechet şi nu mă grăbeşte nimeni. Dacă sunt stresată sau pe fugă, parcă nu-mi prieşte. La mine funcţionează un puiuţ de somn, de maxim o oră, sau puţin jogging prin parc, dacă vremea o permite 🙂

    • Andra, am un obicei ca in fiecare sambata sa beau in jur de ora 10.00 un ceai de fructe de padure. E momentul meu de liniste, de relaxare si de ruptura de la tot ce trebuie sa fac.

  • Sincera sa fiu nu prea beau ceaiuri, decat cand sunt racita, uneori poate pt diverse afectiuni (gen dureri de stomac, balonari etc) si destul de rar de placere. Nu pot spune ca sunt o mare consumatoare de ceai, desi stiu ca are multe beneficii. In copilarie si chiar mai tarziu beam in fiecare dimineata o cana la micul dejun. Din pacate am renuntat…
    Cand beau, prefer ceaiul de menta, dar si de musetel, sunatoare sau tei. Contra stresului n-am incercat niciodata. App, auzisem ca si ceaiul de tei este foarte linistitor.
    Contra stresului prefer mai degraba o plimbare pe jos, la aer curat. Pt mine face minuni.

  • si mie imi plac ceaiurile din plante pentru ca le pot bea fara zahar, cel mai des beau ceai de sunatoare dar si verde.
    ieri am baut unul negru cu multifructe si chiar mi-a placut 🙂 doar ca astea te agita, nu te linistesc.
    Ceaiul de menta imi linisteste stomacul atunci candmi-e rau.
    Copiii ma incarca cu energie pozitiva, ma scapa de stress, urmaresc emisiuni cu copii sau ma inconjor de copiii prietenilor.

  • Cu ceai, evident! 😀
    O ceasca cu ceai este primul lucru pe care-l fac dimineata si ultimul inainte sa adorm. Iar in timpul zilei se mai strecoara vreo 3-4 cesti. 😛
    Eu beau de toate felurile: de plante, verde, oolong, negru, alb, fructe… Depinde ce-mi cere corpul 😛

  • Pai doar timpul ma ajuta sa uit. Sa ma linistesc… In special ma intorc stresata de la serviciu, dar nu exista un remediu care sa functioneze 100%, rapid si eficient.
    Nu sunt deloc prietena cu ceaiul de menta sau cu cel de musetel. Din cauza gustului. Pe cel de valeriana nu l-am incercat.
    O mare placere o constituie cafeaua. In patru culori sau mocha. 😀

    • Apropo de cafea, am baut o cafea cu ginseng. Ca sa se inteleaga: eu nu sunt bautoare de cafea si nici nu prea pot deosebi o cafea buna de una mai putin buna. that’s my fault. Dar asta mi s-a parut foarte buna si interesanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *