Ce trebuie să faci ca să nu ai buze crăpate în sezonul rece

Ce trebuie să faci ca să nu ai buze crăpate în sezonul rece

La fel ca şi tenul, părul sau mâinile noastre, şi buzele au nevoie să fie hidratate şi îngrijite pentru a nu crăpa şi pentru a nu da naştere unor iritaţii de-a dreptul dureroase.

În această perioadă, când ne pregătim să înfruntăm sezonul rece, corpul nostru trece printr-o serie de schimbări şi tocmai de aceea este bine să ştim cum le putem veni în întâmpinare. Fiecare dintre noi s-a confruntat măcar o dată în sezonul rece cu senzaţia de buze crăpate.

Ce trebuie să facem ca să nu suferim de buze crăpate?

  • Trebuie să ne asigurăm că bem cel puţin doi litri de lichide pe zi, aşa cum ne recomandă medicul, deşi odată cu răcirea vremii nu mai simţim nevoia să consumăm la fel de multă apă sau ceai ca în vară.
  • Ajungem să avem buze crăpate din cauză că, fără să ne dăm seama, le umezim cu limba. E un gest aparent banal, dar care este dăunător întrucât saliva îndepărtează stratul subţire de substanțe grase de la suprafaţa pielii, substanţe care ne hidratează buzele.
    balsam buze
    Balsamul de buze este unul bio și are în componența sa și unt de cocos. Acest ingredient vă va face buzele moi și fine.
  • Folosiţi un balsam de fiecare dată când simţiţi că aveţi buze crăpate. În acest fel, vă veţi hidrata în permanenţă pielea şi o veţi menţine strălucitoare şi sănătoasă. Atenţie însă la balsamul pe care îl alegeţi. Eu vă recomand unul pe bază de aloe vera/ propolis/ galbenele/ miere de albine sau unul pe care îl găsiţi aici şi pe care îl puteți vedea și în poză. Este pe bază de unt de shea şi ulei de argan. Este un stick nutritiv cu aromă de nucă de cocos BIO de la Gamarde care vă va catifela buzele.
  • Ca să nu suferiţi de buze crăpate e bine să aveţi la îndemână şi uleiuri de seminţe de in, floarea soarelui, de cocos sau de măsline. Le puteţi aplica în strat subţire pe buze, de 2-3 ori pe zi, pentru a elimina senzaţia de buze uscate.
  • Evitaţi să consumaţi sucuri acide şi fructe acide, cum ar fi citricele, deoarece acestea pot irita suplimentar buzele.
  • Pentru a fi sigure că nu veţi ajunge să aveţi buze crăpate, includeţi în meniul vostru zilnic vitamina A, consumând roşii şi morcovi.

 

Şi la final, o mască pentru buze crăpate:

Înainte de a merge la culcare ungeţi buzele în strat subţire cu miere de albine. Mierea are proprietăţi antibacteriene şi poate ameliora simptomele buzelor crăpate.

 Lăsaţi mierea să se usuce, iar după 15 minute îndepărtaţi-o cu apă călduţă.


Postari asemanatoare

Când e bine să fac sport

Când e bine să fac sport

Când e bine să fac sport, cum, ce exerciţii, câte minute şi câte zile pe săptămână? Vă sună cunoscute  aceste întrebări? Pe buzele mele au fost de nenumărate ori, mai ales că de fiecare dată îmi propuneam să fac sport de acasă pentru ca timpul […]

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Când suferi de un ten sau păr gras trebuie să îţi alegi cu mare grijă produsele cosmetice. Pornind de la șamponul şi balsamul de păr şi până la cremele de faţă, pudrele, fondul de ten şi fardul de pleoape. Remedii şi tratamente pentru a combate […]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *