Ce nu se stie despre untul de shea

Ce nu se stie despre untul de shea

Ce spuneti daca saptamana asta ne ocupam de untul de shea?

V-am spus povestea femeilor din Maroc care prepara minunatul ulei de argan. Asa ca astazi vin cu o alta poveste, depre frumusetea din viata reala, de data aceasta, din Burkina Faso si Mali.

Este povestea unor alte femei, care la randul lor, lupta pentru o viata mai buna, aparand patrimoniul lor cel mai de pret: shitulu, sau arborele de shea.

Arborele de shea creste doar pe terenul a 17 tari africane intr-un climat sahelian de la frontiera senegalo-gineana pana in Sudan trecand prin Mali, Coasta de Fildes, Burkina Faso, Gana, Togo, Benin, Nigeria. Arborele de shea nu se cultiva, insa este protejat de populatia rurala (in special de femei). Trebuie sa treaca 20-25 de ani pana un arbore sa faca primele fructe, dupa care va produce intre 2 si 4 kg de unt de shea pe an timp de 300 ani !

Daca sunteti curioase cum va ajuta untul de shea sa va mentineti frumoase si tinere dati CLICK AICI.


Postari asemanatoare

Untul de Shea – tratamentul minune pentru femei

Untul de Shea – tratamentul minune pentru femei

Untul de Shea reprezintă unul dintre cele mai folosite produse în cosmetică, pornind de la îngrijirea pielii şi ajungând până la îngrijirea scalpului şi a părului. De fapt, untul de shea reprezintă baza multor produse de îngrijire datorită proprietăţilor sale calmante şi hidratante. Untul de […]

Argila roz – pentru îngrijirea tenului sensibil

Argila roz – pentru îngrijirea tenului sensibil

Îngrijirea tenului sensibil poate fi o povară pentru multe femei, mai ales în sezonul rece atunci când pielea îşi pierde din strălucire şi se descumează treptat. Persoanele cu un ten sensibil/uscat trebuie să acorde o atenţie sporită îngrijirii pielii, atât în ceea ce priveşte alegerea […]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *