Cărți de suflet

Cărți de suflet

Atunci când citesc am obiceiul să ţin în mână şi un creion. Îmi notez reflecţii, dar de cele mai multe ori îmi notez citatele care mă determină să revin asupra lecturii. Mi s-a întâmplat să recitesc o carte şi de 5 ori. Pentru că simţeam că nu o pot închide şi uita în bibliotecă. Iar din sutele de pagini de caiet unde stau înghesuite citatele preferate le-am selectat pe cele care mi-au rămas în suflet.

Madame Bovary  – Gustave Flaubert

“Discursurile exagerate ascund sentimente mediocre; pentru că nimeni, niciodată, nu poate exprima măsura exactă a nevoilor, nici a părerilor, nici a durerilor, iar cuvântul omenesc nu este decât un ceaun dogit în care batem ritmuri după care să joace ursul, când de fapt ne-am dori să înduioşăm stelele”.

Bătrânul și marea – Ernest Hemingway

“Vârsta e ceasul meu deşteptător”.

Idiotul – F. M. Dostoievski

“Compasiunea este principala, poate chiar unica lege a existenţei pentru întreaga umanitate”.

Anna Karenina – Lev Tolstoi

“Nimeni nu se mulţumeste cu bunurile pe care le are, în schimb, fiecare e mulţumit cu inteligenţa sa”.

La răscruce de vânturi – Emily Bronte

“Niciodată nu mi-am destăinuit iubirea prin viu grai, dar dacă privirile pot vorbi, atunci şi cel mai idiot dintre idioţi ar fi putut ghici că eram îndrăgostita de el până peste cap”.

Marile speranțe – Charles Dickens (recitită de 5 ori și cred că am să o deschid din nou)

“Viaţa este o serie continuă de despărţiri”.

“N-ar trebui să ne fie niciodată ruşine de lacrimile noastre, căci ele sunt o ploaie binefăcătoare pe praful pământului care ne împăienjeneşte privirea, împovărându-ne inimile înăsprite”.

Portretul lui Dorian – Gray Oscar Wilde

“Pot să tolerez forţa brută, dar gândirea brută este de-a dreptul de nesuportat. Folosirea ei este cumva necinstită. Este ca o lovitură sub intellect”.

Romanul adolescentului miop – Mircea Eliade

“Se spune că până acum nu a murit nimeni din dragoste… oare oi fi eu primul?”

Patul lui Procust – Camil Petrescu

“Marii creatori sunt mai abundenţi în greşeli de ortografie decât bancherii”.

Cel mai iubit dintre pamanteni –  Marin Preda

“Fără noi Dumnezeu s-ar plictisi, aşa se mai distrează şi el văzând cum unii îl înjură, alţii ucid, alţii se îmbată ca porcii şi grohăiesc…”


Postari asemanatoare

Top cadouri neinspirate de Crăciun

Top cadouri neinspirate de Crăciun

În această perioadă, cele mai multe căutări pe net sunt după “idei cadouri de Crăciun”. Aşa se întâmplă în fiecare an şi într-un fel e așa e şi normal. Uneori îţi lipseşte inspiraţia, alteori cheful şi de cele mai multe ori banii. Numai că săptămâna […]

Cadouri de Crăciun – dorite şi primite

Cadouri de Crăciun – dorite şi primite

Nu ştiu cum staţi voi la capitolul ăsta, dar eu am început deja să primesc cadouri de Crăciun. Sunt darurile pe care abia aşteptam să le primesc, să le testez şi să scriu despre ele. Din lista lungă de cadouri de Crăciun am bifat până […]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *