Descoperit pentru prima oara in regiunea Indochina, Konjac a fost folosit in China, Japonia, si Korea de mai bine de 1500 de ani ca medicament, aliment, ajutor in dieta si ca un produs natural utilizat pentru curatarea pielii
Ce este Konjac ?
Konjac sau Konnyaku este o planta perena din Asia care creste salbatic la altitudini foarte mari. Sursa de hrana total naturala, Konjac are un continut de 97 % apa, bogat în minerale bune si sarac in calorii.

Alcalin in mod natural, Konjac are PH neutru si lasa pielea perfect echilibrata.
Buretele konjac nu contine substante chimice, aditivi si substante iritante si sunt obtinuti prin amestecarea pulberii de radacina plantei cu apa naturala filtrata prin roca vulcanica.
Foarte apreciat pentru proprietatile sale buretele Konjac a fost initial creat si utilizat pentru pielea delicata a copiilor. Nu exista produs de curatare a fetei (manusa, prosop, perie, burete) care sa fie mai delicat si mai eficient decat buretele konjac. Nu cauzeaza nici o iritatie, curata foarte bine tenul chiar si in cazul unui machiaj foarte greu.

Buretele Konjak:
– contine 100% fibre vegetale naturale
– este bogat in minerale si antioxidanti
– este netoxic
– 100% fara impuritati, coloranti si poluanti
– 100% biodegradabil
Utilizat pentru demachiere simplu sau impreuna cu solutii de demachiere buretele konjac este fin ca matasea, nu agreseaza deloc si lasa tenul curat, luminos si relaxat.
O alta utilizare cu efecte exceptionale si imediate este cea impotriva acneei. Acneea este o problema cu care se confrunta foarte multa lume, în special persoanele aflate la varsta pubertatii si în primii ani ai adolescentei. Din cauza unor dezechilibre hormonale, acneea poate afecta inclusiv femeile. Tratamentele clasice efectuate au in general efecte vremelnice dupa care acneea reapare. Solutia este buretele konjac cu carbune din bambus care rezolva problema definitiv.
Beneficii:
– curata in profunzime eliminand celulele moarte ale pielii si exfoliaza delicat tenul,
– imbunatateste microcirculatia fetei, improspateaza si hidrateaza pielea
– are proprietati alcaline si reface pH-ul natural al pielii
– reda stralucirea si luminozitatea tenului;
– este recomandat in caz de dermatite, acnee si alte probleme ale pielii;
– este ideal pentru orice tip de piele si chiar este recomandat pentru pielea bebelusilor si a copiilor;
– indeparteaza cu succes machiajul care nu este rezistent la apa;
– se poate folosi si cu demachiant sau sapun;
Utilizare:
Inainte de utilizare, buretele se inmoaie in apa calduta pana cand devine moale, dupa care se stoarce delicat. Utilizati impreuna cu demachiant sau fara si masati delicat fata cu miscari circulare. Dupa fiecare utilizare trebuie clatit, stors de apa si atarnat in locuri ventilate pentru a se scurge si a se usca, evitand uzarea rapida. Buretele poate fi igienizat prin introducerea intr-un bol cu apa si apoi in cuptorul cu microunde timp de 90 de secunde. Va recomandam igienizarea buretelui odata la doua saptamani.
Poate inlocui cu succes demachiantul bio traditional sub forma cremoasa sau de spuma sau poate fi integrat intr-o rutina perfecta de ingrijire a tenului.
Pentru ca latura terapeutica sa fie extinsa, el poate fi combinat cu diferite alte plante, astfel ca buretele poate avea culori si utilizari dintre cele mai diverse:
– burete neutru pentru orice tip de ten pana la cel mai sensibil si delicat,
– burete konjac cu carbune din bambus pentru ten gras si predispus la acnee, excelent – pentru problemele acneice ale adolescentilor
– burete konjac cu argila roz pentru ten obosit si devitalizat,
– burete konjac cu ceai verde pentru ten gras si ten mixt
Chiar daca pare neobisnuit este ceva care are succes si nu numai pe baza strategiilor de marketing ci pe baza calitatilor reale ale produsului