Argila – beneficii pentru toate tipurile de piele

Argila – beneficii pentru toate tipurile de piele

Argila este un fel de pământ umed care poate fi găsită sub diferite culori şi texturi. Avem argilă roşie, verde, maro, roz, gri, galbenă şi albă. Culorile diferite se datorează conţinutului mineral diferit din fiecare tip de argilă. De asemenea, fiecare tip de argilă are caracteristici proprii pentru fiecare tip de piele, caracteristice determinate în mod direct de locul de provenienţă al argilei şi de adâncimea de unde a fost obţinută.

Beneficiile argilelor

– regenerează şi protejează pielea

– detoxifiază epiderma

– stimulează circulaţia sângelui

– absorb grăsimile aflate pe suprafaţa pielii

–  tonifica şi redau fermitatea ţesuturilor
– vindecă acneea

– calmează rănile şi iritaţiile (în special cele provocate de expunerea prelungită la soare)

TIPURI DE ARGILE

  • Argila verde – indicată în special tenului gras au mixt

Este una dintre cele mai populare tipuri de argile care este folosită în produsele de îngrijire. Este o argilă bio-mineralo, ceea ce înseamnă că ea conţine urme din mineralele esenţiale, resturi descompuse de plante, alge, iarbă de mare şi fitonutrienti proveniţi din plante.

Acest tip de argilă curață foarte bine pielea, elimină impurităţile şi vă protejează de bacterii. De asemenea, absoarbe excelent substanţele toxice și grăsimea din piele.

Tonifică, stimulează şi repară celulele pielii care sunt deteriorate, calmează inflamaţiile. Este indicată şi în tratamentul acneei.

  • Argila roşie – indicată tenului uscat şi sensibil

Reface textura pielii afectate  de produse cosmetice şi alţi factori externi – curăță stratul de celule moarte şi accelerează procesul de regenerare. Îndepărtează alergiile şi iritaţiile, previne apariţia coşurilor şi catifelează pielea.

  • Argila roz este indicată tuturor tipurilor de ten, dar face minuni în cazul tenului sensibil şi uscat

Curăţă şi tonifică pielea şi o hidratează în profunzime. Argila roz este cunoscută pentru faptul că reface textura pielii, îndepărtează liniile fine şi este foarte blândă cu pielea sensibilă.

  • Argila albastră – recomandată atât pentru femei, cât şi pentru bărbați

Are efect antibacterian, vindecă foarte repede rănile şi iritaţiile, reduce apectul ridurilor, tratează acneea şi …..estompează pistruii.

  • Argila galbenă – este indicată pentru tenul obosit

Are efect de îmbunătăţire a aspectului epidermei şi de refacere a celulelor moarte.

  • Argila albă – calmează şi catifelează pielea şi este potrivită tuturor tipurilor de ten

Înlătură celulele moarte şi grăsimea în exces, exfoliază, curăță şi stimulează circulaţia. Acest tip de argilă poate fi folosită zilnic pentru curăţarea pielii şi înlăturarea toxinelor şi a murdăriei din pori. Iar dacă sunteți interesate, aici găsiți aceste tipuri de argile, la prețuri accesibile, între 20 și 40 de lei.

Voi ce tip de argilă folosiţi? Sunteţi mulţumite de efectele tratamentului?


Postari asemanatoare

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Scapă de tenul şi părul gras cu uleiul de jojoba

Când suferi de un ten sau păr gras trebuie să îţi alegi cu mare grijă produsele cosmetice. Pornind de la șamponul şi balsamul de păr şi până la cremele de faţă, pudrele, fondul de ten şi fardul de pleoape. Remedii şi tratamente pentru a combate […]6 thoughts on “Argila – beneficii pentru toate tipurile de piele”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *