Persoanele care au tenul sensibil şi uscat sunt într-o permanentă căutare de remedii naturiste, tratamente cosmetice bio sau produse profesionale care să le scape de senzaţia de piele încorsetată, mereu rănită şi niciodată pregătită pentru un make-up de senzaţie.
Tenul sensibil şi uscat necesită o mai mare atenţie decât toate celelalte tipuri de ten, oricât de problematice ar părea ele.
De ce? Pentru că o piele uscată înseamnă că este expusă într-un mod brutal intemperiilor, schimbărilor pe care le facem în trusa noastră cu produse cosmetice sau în alimentaţia de zi cu zi.
Care sunt pașii
Pentru a scăpa de tenul sensibil şi uscat trebuie să consumăm, în primul rând, minimum doi litri de lichide pe zi. Cât mai multe fructe (în special mere, afine şi mango) şi legume. Includeţi în meniul vostru cantităţi moderate, dar regulate, de peşte, dar şi seminţele şi nucile.
Apoi trecem la curăţarea trusei de make-up. Dacă aveţi tenul sensibil şi uscat, în trusa voastră de cosmetice trebuie să găsiţi doar produse specifice pielii voastre atât pentru îngrijire şi curăţare, cât şi pentru hidratare şi tonifiere.
RECOMANDARE COSMETICE BIO
Vă povesteam ca tenul meu este unul uscat şi sensibil şi tocmai de aceea am apelat în urmă cu câteva luni şi la o apă florală bio de portocal de la Ladrome, cunoscută pentru proprietăţile sale calmante şi emoliente, care regenerează pielea. Recent am descoperit o altă apă florală, tot bio, numai că de această dată este de muşeţel.
Este o loţiune tonică, 100% naturală, pe care o găsiți pe acest site și care poate fi folosită doar de persoanele cu tenul sensibil şi uscat și care:
- împiedică iritarea şi crăparea pielii
- previne apariţia prematură a ridurilor, în special a celor din jurul ochilor
- atenuează cearcănele
- calmează senzația de ochi umflaţi şi obosiţi.
Cum o folosesc
- Îmi spăl foarte bine tenul cu săpun sau gel exfoliant şi apoi cu ajutorul unor discuri demachiante îmi masez tenul.
- Puteţi aplica apa florală bio de muşeţel de la Ladrome şi pe gât, dar şi pe decolteu si puteţi adăuga câteva picături din această loţiune şi în cremele voastre, de zi sau de noapte, şi chiar în demachiant, pentru o mai bună şi rapidă regenerare a celulelor moarte.
- Apa florală bio de muşeţel poate fi folosită şi pentru hidratarea şi însănătoşirea părului. Asta numai în cazul în care părul vostru este blond. Adăugaţi câteva picături din loţiunea tonică în apa pe care o veţi folosi pentru clătirea părului, dupa ce în prealabil l-aţi spălat şi clătit foarte bine, de 2-3 ori.
Voi ce produse folosiţi pentru îngrijirea tenului?
sursa foto: www.beautyhouse.ro
Este prima data cand aud de apa florala, dar prezentarea ta m-a convins ca trebuie sa incerc si eu una, macar o data in viata, sa-i simt beneficiile pe propriul ten. Foarte tentanta mai ales ca e bio. 🙂
Ma bucur ca iti place recomandarea mea. Eu le-am incercat pe amandoua si mi-au placut ca imi revigoreaza pielea tenului. Ca nu-ti spun ca am vazut in magazin si una de lavanda.
Daca poate face atatea minune, e musai sa mi-o cumpar si eu. Cam cat costa?
E destul de ieftina. Uite o gasesti aici: http://www.beautyhouse.ro/ingrijire-faciala/ingrijire-ten-uscat/apa-florala-de-musetel–169.html
Cele trei ape florale vor ajunge candva si in casa mea…