Alimentele care ne fortifică organismul în sezonul rece

Alimentele care ne fortifică organismul în sezonul rece

La jumătatea lunii octombrie încep să fac liste cu produsele alimentare pe care trebuie să le consum odată cu venirea sezonului rece.

Şi asta ca să mă asigur că organismul meu primeşte doza necesară de vitamine, proteine, minerale, carbohidraţi şi fibre de care are nevoie pentru a trece cu bine de lunile reci ale toamnei şi iernii.

Aşadar, trebuie să ne asigurăm că din alimentaţia noastră nu lipsesc:
–          fructele (banane, ardei, portocale, mere, avocado, kiwi, coacăze, lămâie, ananas, grepfruit);
–          legumele (cartofi dulci, morcovi, dovlecei, fasole, linte);
–          cerealele (integrale, din orz sau ovăz);
–          seminţele de dovleac, in, nucile şi alunele

–         lactatele (laptele, brânza de vaci şi iaurtul – ATENŢIE ! să nu fie produse cu un conţinut ridicat de grăsime, întrucât acestea contribuie la dezvoltarea bacteriilor şi a viruşilor)

–          carnea (de pui, de curcan, de vită şi peşte)
–          ouăle
–          ceapa şi usturoiul (vă vor face mult mai rezistenţi la răceli)

De asemenea, în sezonul rece este bine să consumăm la fel de multe lichide ca pe timpul verii (2 litri de lichide/zi), numai că de această dată trebuie să ne asigurăm că le consumăm cât mai calde. Vă recomand ceaiurile de soc şi tei care vă vor relaxa şi vor ţine departe de voi şi virozele respiratorii.

Iar doza zilnică de cafea trebuie redusă în această perioadă. Eu mă limitez la o ceaşcă mică de cafea dimineața, după micul-dejun.

 


Postari asemanatoare

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]

Când e bine să fac sport

Când e bine să fac sport

Când e bine să fac sport, cum, ce exerciţii, câte minute şi câte zile pe săptămână? Vă sună cunoscute  aceste întrebări? Pe buzele mele au fost de nenumărate ori, mai ales că de fiecare dată îmi propuneam să fac sport de acasă pentru ca timpul […]1 thought on “Alimentele care ne fortifică organismul în sezonul rece”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *