Alergiile de primăvară

Alergiile de primăvară

Alergiile de primăvarăNe bucurăm că a venit primăvara și că de acum ne putem bucura de plimbări în aer liber. Însă venirea primăverii nu este motiv de bucurie pentru toată lumea. La începutul sezonului cald, multe persoane strănută, le curge nasul, au ochii roşii şi înlăcrimaţi sau îşi simt gâtul inflamat. Tocmai de aceea este important să știm că aşa se menifestă alergiile de primăvară.

Ce reprezintă alergiile de primăvară

Înseamnă o reacție inflamatoare anormală sau o sensibilitate acută a organismului faţă de anumite substanţe numite alergene.

Cauze

Alergiile de primăvară se produc din cauza polenului florilor, a mucegaiului, dar şi a prafului. Şi alergiile de vară ridică probleme. Ele sunt cauzate de sensibilitatatea unor persoane la iarbă, fân, secară sau porumb. Este important să reținem că toate simptomele clasice ale unei alergii (strănut, ochi înroşiţi şi gât inflamat) se pot agrava rapid şi pot produce sinuzite acute, rinite alergice şi bronşite.

Când apar alergiile

Alergiile de primăvară încep să se manifeste în copilărie sau la începutul vârstei adulte. De cele mai multe ori însă alergiile sunt moşteniri genetice. Studiile au arătat că există o predispoziţie genetică ereditară, astfel că o persoană care are unul dintre părinţi cu o boală alergică prezintă riscuri mari de a dezvolta ea însăşi o asemenea maladie.

Cum ne ferim de ele

Cea mai bună soluţie pentru a ne feri de alergiile de primăvară este să identificăm elementul declanşator şi să evităm contactul cu el. Şi cum facem asta? Cu ajutorul testelor cutanate (injectarea sub piele a unor cantităţi mici de substanţe care provoacă alergii) sau a timbrelor patch-test (care sunt lipite pe pielea pacientului şi lăsate acolo câteva ore sau zile).

În plus, trebuie să evitaţi fumatul, contactul direct cu animalele de companie și expunerea prelungită la praf, parfumuri, polen, mucegai sau chiar naftalină. Se impune, aşadar, o mai mare grijă pentru curăţenia locuinţei. Dacă suferiți de alergii este primul semn că trebuie să curăţaţi mochetele şi perdelele, să schimbaţi mult mai des şi să spălaţi cu multă grijă aşternuturile şi să aerisiţi des locuinţa.

După ce am eliminat, pe cât posibil, câţiva dintre factorii care declanşează alergiile de primăvară putem începe tratamentul.

În ce constă tratamentul

  • Dacă sunteţi un pacient cu alergie sezonieră, medicul poate să vă administreze o injecţie cu cortizon, însă acest tratament are o serie de dezavantaje: poate scădea imunitatea, poate duce la retenţie de apă, decalcifiere sau creştere în greutate.
  • Se recomandă consumul de ceaiuri fierbinţi din trifoi roşu sau urzică pentru înlăturarea strănutului şi diminuarea inflamaţiilor.
  • Rămânem tot la ceaiuri şi vă spun că ceaiurile de cimbru şi eucalipt sunt tratamentul minune pentru persoanele cu pielea inflamată. Ceaiul se aplică direct pe piele, apoi se acoperă suprafaţa sensibilă cu un prosop, timp de 50 de minute.
  • Usturoiul constituie, de asemenea, un leac din popor folosit pentru vindecarea curgerii cronice a nasului.

Sufăr de alergii. Cum trebuie să arate dieta mea?

Aceasta este una dintre cele mai comune întrebări atunci când aflăm că am dezvoltat o sensibilitate. Încercaţi să eliminați, treptat, produsele lactate, cele bogate în aditivi sau orice alt aliment care vă dă peste cap organismul. Apoi asiguraţi-vă că citricele sunt prietenele voastre. Cantitatea mare de vitamina C din fructe vă va ajuta la desfundarea nasului. Nu uitaţi nici de vitaminele E, A şi B care vă protejează corpul de radicalii liberi şi care asigură funcţionarea corectă a glandelor suprarenale.

!!!! Nu uitaţi: alergiile de primăvară pot să nu dispară niciodată, în ciuda tratamentului aplicat. Tocmai de aceea, cel mai important pas în tratarea alergiilor de primăvară este motivarea, întrucât tratamentul este foarte lung şi constrângător.


Postari asemanatoare

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos şi beneficiile sale pentru o piele frumoasă

Uleiul de cocos a devenit în ultimii ani un produs cosmetic râvnit de multe dintre doamnele şi domnişoarele dispuse să renunţe la tratamentele clasice şi dornice să încerce produse intrate nou pe piaţă. Despre uleiul de cocos trebuie să ştiţi, în linii mari, că este […]

Când e bine să fac sport

Când e bine să fac sport

Când e bine să fac sport, cum, ce exerciţii, câte minute şi câte zile pe săptămână? Vă sună cunoscute  aceste întrebări? Pe buzele mele au fost de nenumărate ori, mai ales că de fiecare dată îmi propuneam să fac sport de acasă pentru ca timpul […]



7 thoughts on “Alergiile de primăvară”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *