Alegerea corecta a unui demachiant

Alegerea corecta a unui demachiant

Orice ingrijire adecvata incepe cu curatirea pielii. Inainte de orice pielea este un organ care trebuie sa functioneze in parametri optimi ceea ce inseamna sa fie curata si sa respire, deci alegerea unui demachiant potrivit este un proces important. Petrecem uneori minute in sir pentru un machiaj impecabil si pentru a arata cat mai bine, in special dimineata. Dar cate minute petreceti pentru a indeparta acel machiaj, cate minute petreceti pentru a-i reda tenului vostru capacitatea de a respira. De multe ori seara cand santem obosite demachierea pare o corvoada si o facem in graba si de mantuiala. Asa cum am spus mai devreme pentru sanatatea noastra si a pielii este absolut necesar sa o mentinem in stare curata si sa o ingrijim corespunzator. Daca fata nu este curatata regulat produsele de make-up dar si praful pot incarca si inchide porii, apar cosuri, puncte negre, o tenta cenusie a pielii, iritatii, pete sau chiar dermatite. Inainte de orice tratament cosmetic pielea trebuie sa fie curata si pregatita pentru a primi substantele hranitoare aferente tratamentului, asa ca o demachiere este absolut necesara. Indepartarea machiajului este indicat a se face imediat ce considerati ca nu mai este necesar. Daca ajungeti acasa mai devreme si considerati ca timp de 3-4 ore nu mai iesiti trebuie sa va demachiati. Indiferent cat de bune sant produsele de machiaj nu este bine ca ele sa stea o perioada indelungata pe fata, pleoape, gene, buze. La intervale regulate de timp trebuie sa curatati fata chiar daca peste 4 ore va machiati din nou. Oricare ar fi activitatile voastre zilnice si cantitatea de machiaj aplicata seara inainte de culcare o demachiere temeinica este absolut necesara. Considerati demachierea de seara nu ca un ritual de frumusete ci ca un gest de igiena absolut necesar. 

Demachierea corecta se face ori de cate ori este nevoie pe parcursul unei zile
Demachierea corecta se face ori de cate ori este nevoie pe parcursul unei zile

Multa lume intreaba de cate ori trebuie sa ne demachiem intr-o zi. Iata parerea specialistilor:

1.    Dimineata: o demachiere usoara pentru a indeparta stratul de sebum secretat in timpul noptii
2.    Cand doriti indepartarea machiajului: cand ajungeti acasa si cand nu e necesar sa va machiatimai repede de 3 ore
3.    In fiecare seara se impune o demachiere temeinica
4.    In orice moment in care simtiti ca tenul este incarcat cu impuritati: de exemplu ati stat o perioada mai mare in praf, fum sau alti agenti de poluare.
5.    Inainte de aplicarea unui tratament cosmetic: masca, ser, etc.
Am intalnit de multe ori ideea gresita cum ca daca nu te machiezi nu e necesar sa folosesti un demachiant. Dupa cum am explicat mai sus impuritatile de orice fel trebuie indepartate si asta nu se face cu apa si sapun. De multe ori apa are o compozitie dura, sapunul este pantru maini si nu pentru fata si ambele irita si usuca tenul. Singurul produs indicat de medicii dermatologi pentru curatarea fetei este demachiantul.

Cum sa alegi un demachiant bun si cum sa alegi un demachiant potrivit? Cred ca ambele intrebari sant importante.

Asa cum am mai explicat si in alte articole nimic nu e mai sigur decat sa folositi cosmetice bio. Un studiu a aratat ca cel mai utilizat produs de ingrijire este demachiantul, asa ca va recomand din toata inima sa folositi un demachiant bio. Chiar daca nu poti renunta la rimel deoarece „chiar nu ai gasit altul care sa-ti faca genele mai lungi” sau la ruj pentru ca „nu ai mai gasit nicaieri aceasta nuanta”, demachiantul trebuie sa fie unul de calitate, iar calitatea mai ales la acest produs inseamna sanatate.

Demachiantul potrivit se alege functie de ten si functie de varsta:

Apa micelara
Apa micelara asigura demachierea, tonifierea si hidratarea printr-un singur gest.

1.    Pentru ten normal va recomand un lapte demachiant fluid, nu foarte gras sau noutate in domeniu: laptele hidro-demachiant. Laptele hidro-demachiant este o emulsie onctuoasa, usor de aplicat, care ajuta la indepartarea machiajului si a impuritatilor. Datorita formulei originale, hidrosolubile permite clatirea cu apa, astfel fata si gatul raman fara urme de grasime.
2.    Pentru ten mixt recomandarea mea este apa micelara care nu incarca porii sau acelasi lapte hidro-demachiant prezentat mai sus.
3.    Pentru ten gras recomand gelurile purifiante sau demachiantele mousse tip spuma.
4.    Pentru ten uscat recomand cu caldura un demachiant cremos care indeparteaza impuritatile dar nu usuca pielea. Cautati un demachiant cu ulei de argan. Face minuni pentru tenul uscat.
5.    Pentru tenul sensibil este obligatoriu sa folositi dermato cosmetice bio. Recomandarea mea fara nici un dubiu este Laptele demachiant delicat de la Gamarde. Contine apa termala care calmeaza tenurile sensibile si iritate.
6.    Pentru ochi recomand un demachiant separat de produsul folosit zilnic pentru fata. Puteti opta pentru o lotiune demachianta pentru ochi daca aveti ochii sensibili si nu folositi un machiaj incarcat. Insa daca folositi multe produse de machiaj la ochi si in special de tipul „rezistent la apa” va recomand un demachiant special cu baza uleioasa.

Iata si cateva reguli esentiale pentru o demachiere corecta:

1.    Aplicati pe fata gat si decolteu produsul demachiant cu generozitate si efectuati miscari delicate circulare si ascendente. Stergeti apoi cu dischete demachiante. Daca dischetele nu sant curate mai trebuie sa aplicati inca o data produsul. Demachiati temeinic pana cand discheta demachianta este curata. Doar atunci aveti garantia ca fata este curata.
2.    Obligatoriu dupa demachiant aplicati lotiunea tonica. Aceasta aduce la normal Ph-ul pielii.
3.    Nu folositi produse cu alcool.Alegerea corecta a unui demachiant
4.    Sapunul nu este destinat curatarii fetei, usuca tenul si poate cauza anumite inflamatii. Folositi doar demachiante adecvate tipului de ten.
5.    Nu folositi apa fierbinte si nici rece ca gheata. Apa calduta spre rece este cea mai indicata.
6.    Pentru ochi folositi demachiante special create pentru aceasta zona mult mai sensibila.
7.    Sevetelele demachiante nu sant o optiune pe termen lung deoarece nu curata in profunzime. Folositi-le doar in calatorii cand nu aveti alternativa.
8.    Demachiati fata atat seara cat si dimineata.    Nu asteptati seara; daca simtiti tenul incarcat peste zi, demachiati fata si eliberati porii.
Sper ca v-am convins ca demachierea si demachiantul sunt esentiale pentru o ingrijire adecavata a tenului. Deasemenea sper ca v-am convins inca o data ca cea mai buna alegere sant produsele cosmetice bio.  Chiar daca am spus-o de nenumarate ori voi incheia cu acelasi sfat. Oricat de obosite ati fi acordati-i tenului vostru cateva minute si o demachiere corecta. In timp veti vedea diferenta.


Postari asemanatoare

Ulei de macadamia bio – pentru piele uscată şi păr uscat

Ulei de macadamia bio – pentru piele uscată şi păr uscat

Dacă aveţi pielea sensibilă sau părul uscat, atunci e bine să luaţi în considerare şi un tratament pe bază de ulei de macadamia bio. Uleiul de macadamia se obţine din fructele arborelui de macadamia originar din Australia şi este recomandat pentru folosirea zilnică în îngrijirea […]

Cadouri de Crăciun

Cadouri de Crăciun

Citisem zilele trecute o ştire: “Cadouri de Crăciun – topul dorinţelor la romani” şi am văzut că pe primele 3 – 4 poziții se aflau telefoanele mobile, camerele foto digitale sau alte gadget-uri costisitoare. În acelaşi top urmau obiectele vestimentare şi apoi cosmeticele. De ziua […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *