5 lucruri de făcut înainte de expunerea la soare

5 lucruri de făcut înainte de expunerea la soare

Cum mă pregătesc pentru expunerea la soare

Vacanța se apropie și la fel ca majoritatea tânjesc de mult timp după o plajă unde să stau și stau și iar să stau la soare. Să adie briza, să aud valurile și eventual să am o carte bună lângă mine.

Însă deoarece a trecut mult timp de când nu am mai făcut plajă sunt foarte albă cu siguranță ar trebui să mă pregătesc puțin înainte. Nu vreau să am arsuri solare, nu vreau să am pete, dar nici nu vreau să rămân nebronzată. Vacanța nu atât de lungă și dorul meu după stat la soare e atât de mare încât pot să mă ard sau să rămîn albă.

Așa că am luat-o din timp cu pregătirile. Vă las și vouă aici câteva dintre activitățile mele de pregătire înainte de a merge la plajă.

  1. GOMAJUL CORPORAL

Este bine știut că îndepărtarea celulelor moarte lasă pielea să respire și o face mai receptivă la alte produse cosmetice. O piele curată se bronzează mai frumos, și bronzul ține mai mult. Obișnuiam să merg la salon pentru un gomaj corporal profund, însă acum este mai sigur acasă. Poate nu reușesc un gomaj profund ca la salon și de aceea am optat pentru mai multe sesiuni de gomaj. Am început cam cu trei săptămâni înainte de vacanță, deci am reușit să fac 3 ședințe. Acasă în baia mea personală!

Gomaj corporal revitalizant cu argan
Gomaj corporal revitalizant cu argan

Ce produsul am folosit? Pot să vă spun că de-a lungul tmpului am încercat multe produse dar am rămas fidelă produselor de gomaj pe bază de argan. Lasă pielea fină, catifelată și au și efect antiage. Deci să n-o mai lungesc, produsul ales de mine este Gomaj corporal revitalizant cu argan de la Fleurance Nature. E un produs bio și se comportă foarte bine pentru gomajul acasă. Iar ca bonus are un parfum pur și simplu sublim.

  1. HIDRATAREA INTENSĂ

Hidratarea este esențială, vara pielea este mai expusă și se usucă mai repede. Dacă nu v-ați deprins cu obiceiul de a folosi zilnic un lapte de corp sau o cremă hidratantă, acum e momentul. Dacă pielea nu e bine hidratată, odată cu expunerea la soare se poate arde mai ușor. În plus exista mai mulți factori care usucă pielea: apa de mare, apa din piscină, nisipul, vântul etc. Deci nu puteți ajunge la plajă cu pielea deja uscată.

Unt de shea cu cacao

Dacă aveți pielea foarte, foarte uscată și aveți timp vă recomand untul de shea cu cacao. Rezultatele se vor vedea imediat. Mai multe despre untul de shea puteți afla aici.

Dacă sunteți pe fugă și vreți un produs care intră repede în piele vă recoman un lapte de corp hidratant cu trandafiri de la Fleurance Nature.

  1. EPILAREA

Nu intru aici în amănunte privind metoda de epilare, însă trebuie să știți că dacă faceți epilare cu laser nu se recomandă expunerea imediată la soare.

Însă chiar și după o epilare normală cu zahăr sau chiar cu ceară pielea este mai mult sau mai puțin iritată și nu se recomandă expunerea imediată. Deci epilați-vă cu 3-5 înainte de prima zi de plajă. Și folosiți un produs calmant după epilat care să vă calmeze pielea.

Recomandarea mea este un ulei universal contra iritațiilor, chiar se numește Ulei SOS.  Regenerează foarte repede pielea

  1. FOLOSIREA UNUI ULEI BRONZANT

Nu, nu e vorba de autobronzantele clasice, care conțin multe chimicale și care vă fac maro-roșcat în cel mai scurt timp.

Am citit destul de mult despre uleiul de morcov care are efect anti-îmbătrânire asupra pielii. Dar tot uleiul de morcov stimulează și protecția de malanină, cea responsabilă pentru pigmentarea pielii.

Ulei bronzant bio protector inainte si dupa plaja
Ulei bronzant bio protector inainte si dupa plaja

Aici, trebuie să vă spun că am găsit un produs senzațional care conține ulei de morcov: Ulei bronzant bio protector înainte și după plajă. Pregatește pielea și ajută în mod natural la stimularea bronzării înainte de expunerea la soare. Pregătirea pielii și activarea bronzului înainte de expunere va oferi siguranță suplimentară în timpul expunerii obținând un bronz rapid și de durată, cu expunere mai mică. Pielea este mai bine pregătită și mai bine protejată. Acest tratament se utilizează ca o cură cu aplicare cotidiană pe față si corp, înainte de primele expuneri la soare.

  1. ALTE TRATAMENTE COSMETICE

Trebuie să aveți grijă ce tratamente cosmetice faceți înainte de expunerea la soare. Nu se face nici un tratament cu laser înainte cu cel puțin 3 săptămâni de expunerea la soare. Este vorba despre orice fel de laser și orice fel de tratament facial sau corporal. Mă refer la epilarea cu laser, tratamente corporale de slabire cu frecvență tripolară, liftinguri faciale, etc.

Despre protecția solară și despre ce trebuie făcut după expunerea la soare vom vorbi în alte articole separate.


Postari asemanatoare

7 paşi pentru îngrijirea pielii în sezonul cald

7 paşi pentru îngrijirea pielii în sezonul cald

Odată ce am scăpat de temperaturile negative, îngrijirea pielii şi pregătirea ei pentru sezonul cald reprezintă o prioritate dacă visăm la o piele fină, cât mai sănătoasă şi frumoasă. Îngrijirea pielii la început de primăvară presupune câţiva paşi simpli pentru a păşi cu încredere şi […]

Cum ne protejăm pielea – produse de protectie solara bio

Cum ne protejăm pielea – produse de protectie solara bio

Produsele pentru protectie solara sunt esenţiale pentru piele de fiecare dată când ne expunem la razele soarelui. Ele pot fi folosite cu încredere şi uşurinţă în toate anotimpurile însă în sezonul cald acestea nu trebuie să lipsească din trusa voastră de îngrijire a tenului şi a […]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *